Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het favoriete spannende kinderboek van Fany

op 11 oktober 2017 door

 

Als kind  was ik al gek van boeken.  De boek-microbe is mij van thuis uit mee gegeven. Mijn mama liet me, al van heel jong, mooie prentenboeken zien en mijn grootvader had een heuse bibliotheek. Door ziekte was hij beperkt in zijn doen en laten en liet hij  me delen in zijn liefde voor boeken. Talloze uren bracht ik door in deze kamer vol boeken. Door hem ontdekte ik verschillende schrijvers, prachtige plaatsen, mooie foto's en lekkere gerechten. Natuurlijk was de bibliotheek al snel mijn vriend. . Ik  nam altijd 5 boeken mee (het maximum toegelaten) en was al na drie dagen terug. Voor mij speciaal werden altijd de nieuwste titels boven gehaald want de andere had ik al allemaal gelezen. Boeken verslinden was en is nog steeds  mijn passie.

Toen ik ouder werd bleef dit zo en het enige wat ik kocht was een boek of cd.   Ik spaarde al mijn centjes speciaal  voor mijn "schatten" want genoot  hier ontzettend van.  Voor deze blog mocht ik mijn favoriete spannende kinderboek voorstellen.  Klinkt raar maar uit mijn kindertijd kan ik me geen spannend boek meer herinneren. Mijn mama vertelde nog dat ik als kind ooit bang geworden was van een bij  op mijn slaapkamer en heel slecht sliep.  Gelukkig werden voor dat ik naar dromenland moest gaan  leuke verhaaltjes voorgelezen door mijn ouders aan mij..  Zelfs mijn mama herinnerde zich geen spannende titels die ik las. Sprookjes heb  ik als kind wel allemaal gelezen en zelfs beluisterd op cassette.   Later las ik ook de strips van de Rode Ridder. Een echt spannend verhaal herinner ik me niet meer, maar op al iets oudere leeftijd moet ik die boeken  zeker gelezen hebben.

Mijn echte topper is  Harry Potter. Deze magische reeks heeft  mijn hart gestolen. Door deze serie ging ik andere  magische verhalen en het genre fantasy ontdekken. Voor mij is dit  dus mijn absolute favoriet. Er een genre opplakken is voor mij echt moeilijk. Vakjes zijn niet mijn favoriete ding dus ik zie meerdere elementen in deze reeks uit fantasy en het young adult genre. Sommige spreken van een kinderboek en voor mij was het gewoon over alle grenzen heen mijn spannend verhaal.

Hoe stel je deze ongelooflijk populaire serie voor?

Voor wie het nog niet weet: "De  wereld van Harry Potter was niet onmiddellijk een succes". J.K.Rowling kreeg het idee op de trein en liep al jaren met het idee rond voordat ze het durfde in te sturen. De  jongen met brilletje die ging leren toveren op Zweinstein, samen met zijn vrienden Hermelien Griffel en Ron Wemel, was eerst geen succes. Meer nog... 12 uitgevers weigerden het boek uit te geven. De auteur zat op een klein zolderkamertje en was arm maar gaf niet op. Tot eindelijk  Bloomsbury het boek wou laten verschijnen . Na het derde boek was de Harry Potter hype een feit. De Britsee schrijfster is miljonair geworden met haar boeken en de hele reeks is verfilmd.  Naast de boeken zijn er ebooks en audioboeken.

Het boek Harry Potter en de steen der wijzen nam me onmiddellijk mee op sleeptouw en ik was fan. Als kind of volwassene droom je weg naar de wereld van Harry Potter en zijn strijd tegen Voldemort. Voldemort is een "slechte tovenaar"  die Harry's ouders  heeft vermoord en ook hun zoon wil wegvagen. Op Zweinstein gebeuren allerlei spannende dingen.  Oh jan in 1997 werd het eerste boek pas uitgegeven. Eigenlijk leerde ik dus op mijn 23 jaar mijn favoriete spannende kinderboek kennen. Uitleggen waarom deze reeks zo succesvol is , is onmogelijk maar het  verhaal klopt gewoon en betovert je.

Rond de serie kwam ook de merchandising op gang en hoewel er werd gezegd dat de reeks nu echt ging stoppen , blijven er nog steeds boeken verschijnen. Persoonlijk wil ik  heel graag de prachtige geillustreerde  Engelse hardcover-versie  om tussen mijn verzameling te zetten. Over deze magische wereld zijn er films, gezelschapsspelen, attributen zoals bvb een toverstaf en zelfs een pretpark ontworpen .

J J.K Rowling heeft onder het pseudoniem Robert Galbraith ondertussen ook thrillers voor volwassenen geschreven en onder haar eigen naam Een goede raad. Toch blijft ze het meest bekend  door de onverwoestbare Harry Potter reeks. 

1) Harry Potter en de steen der wijzen
2) Harry Potter en de magische kamer
3) Harry Potter en de gevangene van Azkaban
4) Harry Potter en de vuurbeker
5) Harry Potter en de orde van de Feniks
6) Harry Potter en de halfbloed prins
7) Harry Potter en de relieken van de dood
8) Harry Potter en het vervloekte kind deel 1 en 2  Uitgegeven in boekvorm maar voorgesteld als uitgeschreven toneelstuk

Ik ben erg benieuwd wat er nog meer te vertellen blijft over Harry Potter.

Groetjes,

Fany

 Zie hier in de inhoudsopgave de linkjes naar de vorige artikelen in deze rubriek.



Reacties op: Het favoriete spannende kinderboek van Fany

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Robert Galbraith

Robert Galbraith

Achter het pseudoniem Robert Galbraith gaat niemand minder schuil dan J.K. Rowli...