Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Joyce op date met een boek van Evy

op 07 maart 2018 door

In 2017 beleefden we veel plezier aan onze blind date-rubriek (wie vindt het nu niet leuk om nieuwe boeken te ontdekken) en dus hebben we een manier bedacht om de rubriek verder te zetten. Het resultaat: de blind date voor gevorderden! Tijdens een videochat kreeg elk van ons twee categorieën waarmee we aan de slag konden om een leuke thriller voor een collega te zoeken. Op deze manier werd het een spannende zoektocht voor zowel de 'gevers' als de 'ontvangers', of dat was althans de bedoeling!

Voor de tweede aflevering van deze nieuwe rubriek mocht Evy een boek uitkiezen voor Joyce.

Evy: Het loten van twee categorieën, waar je rekening mee moet houden bij de keuze van een blinddate, leverde nog wel wat moeilijkheden op in dit geval. Dat de naam van de auteur met een N moest beginnen elimineerde het grootste deel van de auteurs. Ik had de keuze tussen Nesbø of Noort en ik vond Nesbø te 'normaal'. Ik heb Huidpijn zelf gelezen en ik was gewoon erg benieuwd wat Joyce ervan zou vinden. Ik hoop op de openbaring van het jaar, maar we zullen zien... ;P

Joyce: In december was er een app van Evy. "Wil je je blinddate boek al weten?" Uiteraard antwoordde ik positief en Evy deelde me vervolgens mee dat ze voor mij Huidpijn van Saskia Noort had gekozen. Een boek dat ik zeker niet had gekozen om zelf te gaan lezen. Ik ben al een paar jaar geleden gestopt met het lezen van de boeken van Saskia Noort, maar ik hoopte dat Huidpijn me zou gaan verrassen. Het beste boek van Saskia Noort is wat mij betreft Terug naar de kust en ik hoop dat Huidpijn daar aan kan tippen. De bibliotheek had het boek op de plank staan, twee stuks zelfs. 

Korte inhoud:
Huidpijn is Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. We hebben allemaal een duistere kant. Maar wat als die ineens in de spotlights staat? Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden. Huidpijn is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt.

Auteur:
Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar thrillers werden tot nu toe meer dan 2,7 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk verschijnt in vijftien landen en is bewerkt voor televisie, film en theater. Ze is door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs geëerd met de Meesterprijs voor haar gehele oeuvre. Saskia Noort was ook coach en jurylid in het TV-programma De pennen zijn geslepen.

Mening Joyce:
Waar ik al een beetje bang voor was, is toch uitgekomen. Wat mij betreft is er niet voldoende spanning aanwezig in Huidpijn. Ik heb zelfs de neiging om Huidpijn een roman te noemen. Anne Koster heeft het zwaar, tijdens een ultieme IVF-poging wordt ze door haar vriend Sam in de steek gelaten. Ook hoort ze op dezelfde dag dat de omroep de stekker uit haar tv-programma haalt. De gevoelens van Anne spelen de hoofdrol in het boek, hoe gaat ze met de teleurstellingen om en wat doet het met haar. Het plot draait om een grote vraag, welke Anne nog meer in verwarring brengt. Het antwoord op deze vraag is wat mij betreft redelijk duidelijk en het ligt er te dik bovenop dat een bepaald personage een rol speelt in de afloop van het verhaal. Zo jammer dat Saskia Noort niet voor de onlogische weg kiest en daarmee de lezers weet te verrassen. 

Bij vlagen voelt het boek ook ongeloofwaardig, Anne waait wel heel makkelijk met alle winden mee en laat zich makkelijk beïnvloeden. Als zij standvastiger was geweest, had dat bijgedragen aan het verhaal. Saskia Noort is een van de best verkopende Nederlandstalige auteurs, maar ze schrijft een genre thrillers dat toch niet mijn soort thriller is. Het verhaal is mij een beetje te absurd en overdreven. Positief was het daadwerkelijk voelen van Anne's angst, dit was heel sterk geschreven door Saskia Noort, maar dat maakte helaas het gebrek aan spanning niet goed. 

Nog een laatste gedachte die ik direct had: is Anne Koster geinspireerd op Eva Jinek?  

Conclusie:
Jammer genoeg is deze blinddate niet geslaagd. Ik baal er echt van, want ik heb vorige jaar juist een auteur ontdekt door de eerste editie van deze rubriek. Wat mij betreft gaan we volgend jaar in de herhaling en hoop ik op een boek dat mij meer kan bekoren.

Heeft iemand van jullie dit boek ook gelezen? Wat vonden jullie ervan? Heb ik iets gemist wat het boek voor jullie een goed boek maakte?

Groetjes,
Joyce

PS: Vorige maand ging Evy op date, lees hier. Ik heb voor volgende maand een boek voor Greet gekozen!



Reacties op: Joyce op date met een boek van Evy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utre...