Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Saskia Noort

Artikelen 39 Newsroom 15 Spots 9 beschrijving bewerken

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Met Terug naar de kust  (2003) vestigde ze haar naam en sindsdien behoort ze tot de absolute top van Nederlandse thrillerschrijvers. Noort wordt geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden. Van haar boeken zijn al meer dan tweeënhalf miljoen exemplaren verkocht. Verder schreef ze columns voor grote tijdschriften als Viva, Marie Claire, Top Santé, Ouders van Nu, VT Wonen, Playboy en LINDA.

Saskia Noort thrillers

Terug naar de kust  werd al snel gevolgd door een tweede thriller, De eetclub (2004). Voor beide boeken werd Noort genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman, Voor de Franse vertaling van De eetclub  (Petits meurtres entre voisins), ontving ze de Prix SNCF du polar, vergelijkbaar met de Nederlandse NS Publieksprijs. Er volgden meer succesvolle thrillers zoals Nieuwe buren  (2006), Afgunst  (2007), De verbouwing  (2009) , Koorts  (2011), en Debet  (2013) dat werd genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Saskia Noort columns

De columns die Noort samen met Jan Heemskerk schreef voor het magazine LINDA zijn gebundeld in de boeken Jan & Saskia over seks en liefde  (2011) en Jan & Saskia - De naakte waarheid  (2014). 

Saskia Noort verfilmingen

Terug naar de kust  en De eetclub  werden tot film bewerkt en van de laatstgenoemde titel werd ook een toneelbewerking gemaakt. In het najaar van 2014 verscheen de televisieserie van Nieuwe buren.

Saskia Noort bekroningen

Eind 2013 ontving Noort de GNM Meesterprijs voor haar bijdrage aan het Nederlandstalige thrillergenre.


Seriepersonage: Karen Brouwer

1. De eetclub (2004) 
2. Debet (2013)

Laatste bewerking door Aimee van Tienoven op 05/02/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Fabulous Feelgood! / De week van ... Antoinette
05 juli 2020 29 reacties
Thriller Café / Joyce op date met een boek van Evy
07 maart 2018 10 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken