Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mma Ramotswe Challenge

op 04 september 2021 door

In het Thriller Café is natuurlijk ook plaats voor lekker ouderwetse detectives. Geen boeken vol actie, geweld of (psychologische) spanning, wel verhalen waarin het er allemaal iets trager aan toegaat en waar nog ouderwets naar de dader van een misdrijf gespeurd wordt. Net als vorig jaar staat de maand september in het teken van detectives. Vandaag stellen we jullie onze eerste challenge voor. We gaan misdaden oplossen, samen met Mma Ramotswe uit de boeken van Alexander McCall Smith.

Alexander McCall Smith? Wellicht zegt de naam je niets, maar dat mag de pret niet drukken. Wil je iets meer over deze Schotse auteur te weten komen, dan kan je terecht op de auteurspagina

Deze challege gaat over de serie 'Het Beste Dames Detectivebureau', met personage Mma Ramotswe in de hoofdrol. Het zijn detectives met een sublieme mix van optimisme en hartverwarmende gezelligheid. Dat klinkt toch veelbelovend met de herfst in aantocht? En dan hebben we het nog niet gehad over de wonderlijke titels en kleurrijke covers. Uitnodigender kan haast niet.

We beperken ons voor deze challenge tot de elf titels die in het Nederlands vertaald werden. 

Wat gaan we doen? 
Met zijn allen proberen we om deze elf detectives af te vinken! 

Dat gaat ons zeker lukken, want het zijn allesbehalve kleppers. Met een beetje passen en meten passen deze boeken in iedere leesplanning! Het zou super zijn, mochten we de challenge nog in de maand september afronden, maar zelfs we er tot het einde van het jaar mee zoet zijn, is het prima. Het gaat vooral om het (her)ontdekken van deze detectiveserie.

Hoe gaan we concreet te werk? 

  • Onder dit artikel vinden jullie de elf titels, elke titel is in een aparte commentaar ondergebracht. 

  • Reageer bij het boek dat je graag wil lezen. Vertel of je het boek al in huis hebt, of je de serie al kent, wat je maar wil. Reageer in de titeldraadjes alleen als je het boek binnenkort gaat lezen en meedoet aan de challenge! 

  • Wanneer je het boek uit hebt, meld je dat bij ‘jouw’ draadje. Je vertelt hoeveel sterren je het boek geeft en wat je ervan vond (dat mag zo lang of kort als je zelf wil, maar probeer je tot een honderdtal woorden te beperken). 

  • Vanzelfsprekend mag je een tweede boek uitkiezen, wanneer je je eerste keuze uit hebt. 

  • Het is geen probleem wanneer meerdere mensen eenzelfde boek lezen, maar het is natuurlijk leuker wanneer iedereen een andere titel kiest. Zo maken we de grootste kans om de challenge binnen afzienbare tijd af te ronden. 

  • Wij plaatsen af en toe een update: Hoeveel van de elf boeken zijn al geclaimd? Welke boeken zoeken nog een lezer? Enzovoort. 

Zien jullie dit zitten? Doen jullie mee? Drie, twee, één … start!



Reacties op: Mma Ramotswe Challenge

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Alexander McCall Smith

Alexander McCall Smith

Alexander McCall Smith (1948) is een Schotse jurist en schrijver. Hij werd ...