Moord in bieb

op 23 juni 2018 door

Gastblog van Yvette Stevens, collega van de SciFi & Fantasy club


Plaats delict:
bibliotheek Nuth

Tijdstip: 19h30 op 21 juni 2018

Aangetroffen: man, schoenmaat 42, 1,85 m lang, in bezit van hoofddeksel dat verdacht veel op een kapiteinspet lijkt

Status: Vermoedelijk moord, nog geen verdachten aangehouden

Ter plaatse: Rechercheur Yvette Stevens (gespecialiseerd in intergenre en intergalactische zaken met een twist)

Wat is er Spannender dan tijdens de Spannende Boeken Weken ook echt Spannende zaken te mogen oplossen? Dat je Cluedo mag spelen voor volwassenen? Live als detective mag ronddwalen? Mijn rolspellenhart houdt er van en dus ging ik met een aantal medeliefhebbers meedoen aan dit Moordspel in de bieb.

Hoe wie wat waar? 
Bij binnenkomst werden we verwelkomd door de biebmedewerkers en medewerkers van JB Events (de spelleiders). Er stond een groot scherm met daarop de tekst "Moord op de boot". Aha, de setting veranderde hierdoor even en in mijn hoofd werd het rollenspel meer een Murder on the orient loveboat .

Er volgde een teamverdeling. Met 24 deelnemers werden we in drie teams van acht verdeeld. Met je team moest je proberen de zaak te kraken. Het advies luidde: Overleggen kan, scenario-denken moet, maar houd je oplossingen voor jezelf en jouw team. Er is een meesterbrein nodig. Dat van jou!

Tijdens de introronde zagen we een filmpje met informatie over de moord. Kapitein Luca was vermoord in zijn kapiteinshut! Aan ons de taak om te ontdekken door wie, hoe en waarom.

Rollenspelletjes 
Bij de eerste ronde kregen we een rol toegediend, deze rol werd aangekleed met wat bijbehorende attributen en gegiechel van de spelers. Bij elke rol hoorde een voorstelrondje, er werd informatie verspreid over voorkomen, beroep, leeftijd, schoenmaat en zaken die speelden. Ik speelde de rol van het lijk (altijd al van gedroomd) en zodoende kwamen we erachter dat ik, Kapitein Luca, een womanizer was en al vele vrouwen het hoofd op hol had gebracht, inclusief gasten en personeel. Er waren vast veel mensen boos op me.

Tweede ronde: Van wie is die voetafdruk? In deze ronde werden onze speurneuzen opgezet en losten we de puzzel op! Jawel, ons team vol puzzelaars werkte goed samen. We kwamen dichter bij de oplossing.

Wie liegt er? 
We bekeken verder als team videobeelden, we speurden met onze loep naar tijdstippen waar iedereen was op welk moment en ja, ook deze hint hadden we ontdekt. Een ding was zeker: ik was niet de dader. Dat was waarschijnlijk ook lastig geweest: uit de dood herrijzen.

Na nog een ronde met puzzels mochten we eindelijk beginnen aan het schrijven van ons waterdichte inspectierapport en het huldigen van de verdachte. Als laatste opdracht moesten we onze case à la Baantjer voordragen.

Onze oplossing: 
Het was Kolonel van Geelen met de kandelaar in de balzaal! Oeps, verkeerde spel, maar we zaten er niet veraf.  Onze oplossing was helemaal correct, alleen dat motief… Onze uitleg was te analytisch en daarom misten we op een haar na de hoofdprijs. Heel erg jammer!

Als troost mochten we nog een boekje meenemen (Ik, Robot). Gezellig was het zeker, hoewel we niet wonnen. Een volgende keer ga ik weer mee, alleen zou ik dan echt mee op dat cruiseschip willen varen… 

16ab6b1498d00ef7307ebdc19e84460b.jpg

.
Bedankt Yvette voor deze leuke gastbijdrage! Jammer genoeg was het nergens bij ons in de buurt. Reacties op: Moord in bieb

Meer informatie