Advertentie

Thrillers september 2018

op 01 september 2018 door

De vakantie is zo goed als voor iedereen afgelopen, de dagen worden korter, het lekker knus lezen op de bank kan bijna weer beginnen. Alhoewel er misschien nog meer dan een paar mooie dagen in september komen waarbij we hopelijk nog lekker in de tuin kunnen lezen. Wat heeft deze maand voor ons in petto als we het over spannende boeken hebben? Zijn de uitgeverijen weer op stoom en gooien ze een paar bestsellers rond onze oren? Of moeten we op zoek naar de minder bekende pareltjes?

31 nieuwe spannende boeken staan in de startblokken om in september de boekhandels te overrompelen. 

Wat brengen Nederland en Vlaanderen? 
Met bijna de helft van de titels die deze maand verschijnen, pakken de Lage Landen goed uit. Met bekende en minder bekende auteurs, een kersvers gevormd duo en één debuut is er voor ieder wat wils.

Corine Hartman voegt met Uit liefde voor jou een nieuwe titel toe aan de reeks Literaire Juweeltjes. 
Gevestigde waarden zoals Luc Deflo en Anja Feliers brengen een nieuwe standalone uit. Hilde Vandermeeren gaat de samenwerking aan met strafpleiter Walter Damen. Ze hebben een trilogie in de planning. Het eerste deel, Rusteloos, verschijnt eind deze maand.

Het 83ste (!!!) deel in de serie met in de hoofdrol De Cock verschijnt ook deze maand, getiteld De Cock en de dood van een kerkrat. Een mondvol die mij persoonlijk wel nieuwsgierig maakt wat die kerkrat is en wat die misdaan heeft... Wouter Helders neemt ons mee naar Frans-Guyana in zijn derde deel over Sofie Lafleur, Opgejaagd wild

Op Prinsjesdag verschijnt De aanslag die moest gebeuren van Michiel Janzen. Een politieke thriller waarbij de verschijningsdatum met uiterste zorg is gekozen. De auteur schreef eerder een managementboek en probeert zich nu te richten op faction.

Wie graag oorlogsverhalen leest, kan deze maand zijn hart ophalen met Dodenmars van Christian de Coninck. Het boek speelt zich tijdens de Eerste Wereldoolog af, maar er zit ook een mooie portie spionage in verwerkt.

Een bijzonder geval is Wild water. Deze is niet opgenomen in de lijst met releases, om het simpele feit dat dit boek eerder al is uitgegeven door dezelfde auteur, maar onder een andere naam. Thomas van Slobbe heeft deze eco-thriller geschreven onder de naam Ruben van Dijk. Van Slobbe is iemand die zich volledig inzet voor de natuur en probeert daar de lezers op deze manier ook bewust van te maken.

Britten boven? 
Daar lijkt het bijna wel op! Van de eerste tien titels die deze maand verschijnen, zijn er maar liefst vijf van Britse hand. David Hewson zet zijn serie voort, De binnenste cirkel is ondertussen al het tiende deel over Nic Costa. Tony Schumacher en R.J. Ellory proberen beiden de lezers te lokken met historische achtergronden. De Britse leeuw speelt zich af in 1946 in een Londen waar de Duitsers de oorlog hebben gewonnen en De koning van Amerika voert je mee naar een Amerika aan het einde van de jaren dertig. Één Brits debuut. De tattooverzamelaar van Alison Belsham vertelt het lugubere verhaal van een moordenaar die de tattoo's van zijn slachtoffers 'verzamelt'. 

Opmerkelijk Scandinavië 
Weinig Scandinavisch geweld deze maand. Toch wordt er met veel verwachting uitgekeken naar De viking van Bjørn Andreas Bull-Hansen. Het eerste deel van de Jomsviking-serie belooft veel historische feiten uit een roerige periode in de geschiedenis van Noord-Europa. De reeks is gebaseerd op jarenlang onderzoek.
Een debuut om naar uit te kijken komt van de Zweedse auteur Bo Svernström. In Zweden was Wie zint op wraak een succes en de vertaalrechten zijn verkocht aan tien landen. Zal politiecommissaris Ed Carlson ons kunnen overtuigen?

Dit is de complete lijst op verschijningsdatum: 

4 september
De Britse leeuw - Tony Schumacher 
Ster van het noorden - D.B. John 
Een wreed voorjaar - Lilian Schneider 

11 september 
De koning van Amerika - R.J. Ellory 
De binnenste cirkel - David Hewson 

12 september 
Nooit of te nimmer - Andreas Pfluger 
Dodenmars - Christian de Coninck 

13 september 
Wat niet verdwijnt - Donna Leon 
De tattooverzamelaar - Alison Belsham 

14 september 
Brandpunt - Hugo Luijten 
Verdorven - Luc Deflo 
Opgejaagd wild - Wouter Helders 

17 september 
De viking - Bjørn Andreas Bull-Hansen 
Egyptisch blauw - Johnny Bollé 

18 september
Geheime getuige - Amanda Stevens 
Teken van leven - Alice Sharp 

20 september 
De echtgenote - Alafair Burke 
Vraag niet om genade - Martin Österdahl

21 september 
De aanslag die moest gebeuren - Michiel Janzen 

24 september 
De Istanbul connectie - Rob van Olm 
Uit liefde voor jou - Corine Hartman 
Slecht zaad - Esmee Polijt 

25 september 
Tussen de haaien - Nele Neuhaus 
Het perfecte meisje -  Anja Feliers 
Wie zint op wraak - Bo Svernström 
Insomnia - Jilliane Hoffman 
De Cock en de dood van een kerkrat - Peter Römer 

26 september 
Het kattenpension - Esther Vermeulen 

27 september 
De man die gedroomd werd - S. Boto 
Rusteloos - Damen & Vandermeeren 

Naar welke thriller kijken jullie uit deze maand? Laat het ons in een reactie onder dit artikel weten! 

Veel leesplezier,
Evy en co Reacties op: Thrillers september 2018

Meer informatie

Gerelateerd