Thrillers december 2016

op 21 december 2016 door

Ja, iets later dan anders maar toch nog even een korte blik vanuit We love crime naar de thrillers die deze maand voor het eerst over de toonbank gaan bij de boekhandel. Het lijstje is slechts kort, in tegenstelling tot wat je in deze feestmaand zou verwachten. Want iedere lezer wil toch graag een net uitgebracht boek in de zak van sint of onder de kerstboom vinden?

Toch is Oscar Martinez met Het Beest, slechts 1 van de vier auteurs die december 2016 zijn boek lanceert. Ook Clive Cussler is van de partij, Dood op de zwarte zee is een nieuwe aflevering in de serie rondom Dirk Pit. Douglas Jackson brengt met Vijand van Rome zijn 5de deel in deze serie en ook Gregg Loomis komt met een nieuw deel in de Lang Reilly serie, Het Elizabeth geheim.

Vanuit We love crime raden we altijd graag onze favorieten aan jullie aan, maar van dit korte rijtje is er slechts één waar naar uitgekeken wordt. Er zijn dan wel gelijk drie enthousiastelingen die Clive Cussler graag lezen, ieder met een eigen motivatie. Kunnen we jou ook enthousiasmeren met ons enthousiasme?

 

Coenraad

Bij ons in de boekenkast staan bijna alle boeken van Clive Cussler. Toch ben ik pas begonnen met zijn boeken te lezen nadat ik uitgeloot was om met de leesclub van De stille zee. Tijdens het lezen wat tevens mijn kennismaking was raakte ik in de ban van zijn schrijfstijl. Ik had altijd gedacht dit genre is niets voor mij maar zo zie je maar weer waar een leesclub naar toe kan leiden. De personages en de manier van zijn schrijven gingen me tijdens het lezen steeds meer aanspreken en zo is het gekomen dat in een fan ben geworden van zijn stoere ,mannelijke boeken.

Mariska

Wat Clive Cussler zo goed maakt..? Zijn dirk Pitt thrillers is zijn beste serie vind ik. Ik houd van het stukje geschiedenis wat er bij komt kijken en daarna de actie omtrent dat stukje uit de geschiedenis maar dan in het heden. Het zijn echte avonturenthrillers en ik heb ze allemaal verslonden. De andere series van Cussler zijn zeker goed, maar de Dirk Pitt thrillers vind ik de beste. Ik houd gewoon van dat personage! Gelukkig gaat hij daar nog mee door!

 

Karina

Mijn vader is de schuldige die mij aan de Clive Cusslers verslaafd heeft gemaakt. Hij verslind ze al jaren en vanaf dat ik een jaar of 15 was en de bieb had uitgelezen doe ik lekker met hem mee. De verschillende series die hij schrijft spreken me erg aan, zeker het stukje marine wat in allemaal zit. Zou dat zijn doordat mijn beide opa’s marinemannen waren? Ik weet het eigenlijk niet maar wat ik wel weet is dat Cussler met zijn actie mij altijd aan de pagina’s gekluisterd weet te houden. Stoere mannen met een zwak voor vrouwelijk schoon, goede humor en een goed in elkaar gestoken plot zijn daarnaast voor mij belangrijke elementen. Een nieuwe Dirk Pitt? Die ligt gegarandeerd voor mijn vader onder de kerstboom en nog voor het jaar om is hebben we beide de laatste pagina al dichtgeslagen.Reacties op: Thrillers december 2016

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Clive Cussler

Clive Cussler

Clive Cussler (1931) groeide op in Alhambra, Californië. Na zijn diensttijd wer...

Gregg Loomis

Gregg Loomis

Gregg Loomis (Atlanta, Georgia) is een Amerikaanse bestsellerauteur van een...

Gesponsorde boeken