Thrillers november 2016

op 30 oktober 2016 door

Allereerst een correctie op ons overzicht van Oktober. We hebben het verschijnen van Het Amazoneconflict van Ad van de Lisdonk gemist. Stéfanie is al aan het lezen en ook Joyce heeft het boek gereserveerd bij de bibliotheek. Beide eerdere delen met de Amazones in de hoofdrol waren spannend en boeiend.

In November 2016 komen er maar liefst 29 thrillers uit. Naar welke de leden van We love Crime uit kijken, lees je in deze blog. Opmerkelijk is dat er dit jaar geen thriller van de Amerikaanse auteur Tess Gerritsen uitkomt in November. Dit was al vele jaren vaste prik.

Unaniem

Unaniem kijken de leden van We love Crime uit naar de nieuwe M.J. Arlidge, Klikspaan. Velen hebben een of meerdere van de drie eerdere delen gelezen. Benieuwd in welke moeilijkheden rechercheur Helen Grace zich nu weer weer te wringen! De flaptekst is alvast veelbelovend. Zes branden in vierentwintig uur met twee doden en meerdere gewonden. Wat zijn de beweegredenen van de pyromaan en wáárom deze huizen? Helen Grace loopt op een evenwichtsbalk, met haar verleden kan elke fout fataal zijn.

Nog een unaniem boek waar de leden naar uit kijken is Eindspel van Isa Maron. Een aantal van ons zijn de gelukkigen, wie een email van Hebban en Isa Maron hebben ontvangen om Eindspel vooruit de lezen en te discussieren op de Isa Maron Fanpage. Voorwaarde was dat alle eerdere drie delen op de "Gelezen" plank stonden. Gaat het Kyra lukken om de waarheid te achterhalen over de verdwijning van haar zus Sarina? Maud Mertens is belast met het onderzoek naar de gruwelijk moord op een ouder echtpaar, hun lichamen worden gruwelijk toegetakeld gevonden in hun huis in Amsterdam-Noord. Op 15 november komen alle recensies online, dus houd Hebban goed in de gaten!

Nieuwe boeken van veelschrijvers

Mariska, Karina en Elly kijken erg uit naar de nieuwe Lee Child, Onder de radar. Ze hebben langer als normaal moeten wachten, normaal gesproken verschijnt er September een nieuw boek, maar dit was nu uitgesteld naar November. Onder de radar gaat terug in de tijd, Jack Reacher is 35 jaar en in het leger zit. Hij wordt uitgezonden naar Duitsland voor een geheime missie. Een jihadistische groepering heeft daar volgens de inlichtingendiensten een geheime boodschap gekregen die luidt als volgt: 'De Amerikaan wil honderd miljoen dollar.' Reacher moet uitvogelen wat er gaande is. 

Ook James Patterson komt in November met het vijftiende deel in de serie rond de Womens Murder Club, De vijftiende affaire. Uiteraard zijn Lindsey Boxter en haar vriendinnen weer van de partij. Er is een brute moord gepleegd in een luxe hotel in San Francisco. Lindsey is met het onderzoek belast als haar man Joe plotseling in het niets verdwijnt. Ze roept de hulp van haar vriendinnen in als blijkt dat haar man een verleden heeft met een van de betrokkenen van de moord in het hotel. Joyce heeft alle eerdere delen gelezen en kijkt ook net als Elly weer naar dit deel uit. Het zijn bloedstollend spannende boeken, maar het voelt als een afspraak met oude bekenden.

Scandinavie

Thomas Enger maakt Coenraad en Greet nieuwsgierig. In November verschijnt Doodsteek. Coenraad heeft de auteur in Amsterdam ontmoet tijdens en een meet en greet en kijkt erg uit naar het vijfde en laatste deel in de serie rond misdaadjournalist Hennig Juul. Zou hij er nu eindelijk achterkomen wie zijn zoon om het leven heeft gebracht? Henning bevindt zich in een bootje met een pistool op hem gericht. In de boot bevind zich reeds het lijk van een man, die zo in het water zal worden gedumpt. Zal Henning hetzelfde lot treffen?

Het nieuwe boek van Frank van Zwol, Schokgolf, speelt zich af op Ijsland en trekt daarom de aandacht van Greet. Een eerder boek van de auteur speelde zich af op Spitsbergen en was keigoed volgens Greet. Ook Coenraad kijk uit naar dit boek. De Crimezone leesclub beoordeelde dit deel ook met een 7.9.  Frank van Zwol schrijft zogenaamde ecothrillers met veel aandacht met veel faction. Schokgolf is deel 2 met oud-marinier en natuurfotograaf Tom Brandt in de hoofdrol. De eerste zin van de flaptekst is er alvast één vol spanning "IJsland is een droombestemming. Niet alleen voor fotografen, ook voor terroristen. Je hoeft er zelfs geen bom heen te brengen, want de bom is het land zelf..."

Debuut

In November komt er ook weer een debuut uit, welke hoogstwaarschijnlijk (de uitgeverij beslist) zal worden ingestuurd voor de Hebban Thriller Debuutprijs. Koen Gubbels, bedenker van het woord van het jaar, heeft zijn thriller Niks geschreven. Niks is volgens de flaptekst een verontrustend thriller over een man in een midlifecrisis en de sinistere wereld van de orgaandonatie. Nik komt na zijn scheiding in contact mer een emailscamer in China en in de hoop op een nieuwe start reist hij naar China.

Meesterdeal

Coenraad en Elly kijken uit naar boek twee van Marlen Beek-Visser. Op 15 November verschijnt Meesterdeal. Als Bo van Lierop ontdekt dat haar zestienjarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Zoals Marlen Beek-Visser zelf in deze column vertelt, worden gewone mensen door een gebeurtenis uitgelokt tot daden die zij nog niet eerder hebben ervaren. Ze is erg nieuwsgierig wat er vervolgens gebeurd.

Fantasy thrillers

Vooral Fany kijkt uit naar 1897 van Terrence Lauerhorn. Een dun boekje of kort verhaal. Een jager dwaalt rond in Venetië rond 1897. Aan de oevers van de Laguna Veneta worden de lichamen van tientallen mensen gevonden. Inspecteur Giacomo krijgt opdracht hun gewelddadige dood te onderzoeken en hun wrede moordenaar op te sporen.

In November verschijnt ook deel 3 van de serie de Endgame, De ontknoping van James Frey en Nils Johnson-Shelton. Het is het spannende laatste deel van de YA-trilogie. Twaalf spelers zijn in de twaalf bloedlijnen van de wereld van de Endgame op zoek naar sleutels. Twee zijn er al gevonden, maar zullen de andere tien ook op tijd worden gevonden. Fany is er heel nieuwsgierig naar.

Het totale overzicht van te verschijnen thrillers in November, vind je hieronder:

2-11: Dubbele moord van Chris de Vleeschauwer, Winterzon van Linda van Rijn en Klikspaan van M.J. Arlidge

3-11: 1897 van Terrence Lauerhohn

7-11: Onder de radar van Lee Child, Vergeet me niet van Luana Lewis en De vijftiende affaire van James Patterson    

8-11: Doodsteek van Thomas Enger, De Erfenis van Mary Higgins Clark en De Chemicus van Stephenie Meyer

10-11: Dagen van schaamte van Lieneke Dijkzeul en Dubbel leven van Axel de Vos

11-11: De verdwijning van Bernard O. John Brosens

14-11: De geheime kerk van Jan Vermeer

15-11: Eindspel van Isa Maron, De gedachtelezer van Iain Levison, De hitte van de hel van Gard Sveen, Lawinegevaar van Suzanne Vermeer, Meesterdeal van Marlen Beek-Visser, Machtsovername van Vince Flynn, Schokgolf van Frank van Zwol, Ghost Sniper van Scott McEwen, De winterkinderen van Lulu Taylor en Naar huis van Harlan Coben (Myron Bolitar 11)

17-11 Niks van Koen Gubbels (debuut)

18-11 Schaduwkinderen van Linda Jansma en Endgame 3 - De ontknoping van James Frey Nils Johnson-Shelton

21-11 Handen omhoog! Dit is een overval van Sjerp Jaarsma

22-11 Berens van Richard House

Geschreven door Joyce RemmerswaalReacties op: Thrillers november 2016

Meer informatie

Gerelateerd