Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welke boeken wil jij samen met ons lezen?

op 20 oktober 2019 door

Update 20 dec 2019: We hebben een nieuw duimpjesverslag in de planning en iedereen kan meedoen. Lees via dit topic hoe je je gratis e-book (29 seconden van T.M. Logan) kunt downloaden. Snel zijn is de boodschap! 

-----

Heel wat mensen zijn sinds een aantal weken actief in het Pelgrim Café. Het zal dan ook niemand verwonderen dat we de komende maanden af en toe een nieuw leescafé zullen openen. Hoewel we al een paar ideeën hebben, willen we graag weten hoe jullie erover denken. Welk boeken moeten we met zijn allen lezen? Welke serie zullen we eens gaan tackelen? Is er een auteur die we samen onder de aandacht willen brengen?

Project X Café 

Het Pelgrim Café loopt tot eind oktober, begin november. Zodra dat zijn deuren sluit, openen we in november het Project X Café. De naam doet vermoedelijk een belletje rinkelen? Inderdaad, we willen de trilogie van Bronja Hoffschlag in de kijker zetten. Het derde en afsluitende deel verschijnt eind november. Er zijn vast mensen die de eerste twee delen al jaren willen lezen, misschien zelfs in huis hebben, of ze naar aanleiding van het nieuwe boek willen herlezen, vandaar dat we het café nu al aankondigen. Wie dat wil, kan in het Project X Café eerst een tijdje over De dode kamer en De Skinner Methode praten, daarna zetten we vol in op boek nummer drie (de titel is nog even geheim).

Series, standalones en auteurs

2020 is nog best veraf, maar we willen toch nu al eens polsen welke series jullie graag in groep willen lezen. Niet iets met heel veel delen, ideaal is een reeks die (op dit moment) beperkt is tot een vijftal boeken. Als het idee aanslaat, zouden we voor volgend jaar een tweetal seriecafés inplannen. Denk bijvoorbeeld aan de boeken over Sebastian Bergman van Hjorth Rosenfeldt of die over Eddie Flynn van Steve Cavanagh

Niet iedereen is dol op series, we willen dus ook een paar standalones gaan lezen. Dat kunnen vrij recente boeken zijn, maar ook oudjes komen in aanmerking. Laat maar horen welke boeken jullie geschikt vinden om in groep te lezen en te bespreken. Een paar ideeën: Schaduw van de nacht van Tess Gerritsen en Op de vlucht van Sharon Bolton. We plannen pas een leescafé in als er genoeg enthousiasme voor een boek is.

Natuurlijk willen we ook een aantal schrijvers (van voornamelijk standalones) een eigen café geven, bijvoorbeeld Sebastian Fitzek. Ook in ons eigen taalgebied zijn er auteurs die prima in dit plaatje passen, bijvoorbeeld Hilde Vandermeeren en Michael Berg. Hebben jullie voorstellen? Over welke auteur willen jullie kletsen en wie weet nieuwe dingen ontdekken?

Wij zijn benieuwd naar jullie voorstellen en hopen dat er nog genoeg plaats is in jullie leeskalender!



Reacties op: Welke boeken wil jij samen met ons lezen?

Meer informatie