Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tien om naar uit te zien: november - december 2020

op 01 november 2020 door

Hier zijn we weer met onze lijst van tien door Vlaamse auteurs geschreven boeken die de komende maanden zullen verschijnen.

- door Joke -

Het was een beetje zoeken deze keer om er tien te vinden maar het is ons toch gelukt. Deze tien verschijnen in november of december:

bdc4fbf3ead511fb842c53844008abde.jpeg

November

WeekdierHans Depelchin (literatuur)

TabakJonathan Robijn (literatuur)

TrofeeGaea Schoeters (literatuur)

ArcanumSterre Carron (thriller)

EternalSteven van Belleghem (thriller en spanning)

Carpe DiemLuc Deflo (thriller)

Voorbij de storm - 25 SF-auteurs uit België en Nederland (Science fiction)

BoermanDominique Biebau (jeugd)

December

WildevrouwJeroen Olyslaegers (literatuur, historische roman)

Van Inn Episode 4 - Pieter Aspe (thriller)

De keuze van Joke: Wildevrouw is een historische roman en daar hou ik van dus daar ben ik zeker wel nieuwsgierig naar. Ook Tabak spreekt me aan, misschien omdat het over liefde gaat - ik ben een grote fan van liefde - of is het de eenvoudige maar opvallende cover? En dan is er nog Arcanum dat begint met een moord in een school in Mechelen, de stad waar ik zelf naar school ben geweest. Het kan wel leuk zijn om dingen te herkennen. Maar in dit hele lijstje is er één boek dat ik zeker niet wil missen en dat is Boerman. Dominique Biebau, die met Russisch voor beginners De Gouden Strop 2020 en De Knack Hercule Poirotprijs 2019 won, schreef na een roman en twee thrillers een jeugdboek. Russisch voor beginners was voor mij vijf sterren waard en van IJslands gambiet heb ik eigenlijk nog meer genoten. Ik hou erg van de mooie taal die Biebau in alledrie zijn boeken hanteert en hoop hetzelfde terug te vinden in dit kinderboek. Daarnaast ben ik verschrikkelijk nieuwsgierig of het woord 'meanderen' dit boek is binnengeslopen. Of is dat wat te moeilijk voor tienjarigen? (om te begrijpen wat ik bedoel kan je deze recensie van Marvin erop nalezen)

2fd9582b4297c2599f11c940613dd9c0.jpg

Jonathan woont alleen met zijn vader in de Stinkblokken. Op school wordt hij gepest, zo hard dat hij ziek wordt en bij zijn oma moet gaan logeren. Het contact met zijn oma loopt eerst niet zo vlot, maar dan ontdekken ze samen Jonathans superkracht...

'Boerman' is een verhaal over tegenslagen en meevallers, over helden die ook maar gewone mensen zijn.

De keuze van Marvin: Mag ik ze niet gewoon allemaal kiezen dit keer? Ik vind de kwaliteit van het aanbod voor de komende twee maanden erg hoog. Vooral de literatuur is goed vertegenwoordigd. Voorbij de storm wil ik uiteraard graag lezen gezien mijn voorliefde voor sciencefiction. Maar ik heb dit jaar al een overdaad aan korte SF-verhalen over me heen gekregen, dus ik vind het prima om dat boek nog even niet te lezen nu. Het staat wel al op de lijst van aan te kopen boeken dus ongetwijfeld belandt het vroeg in 2021 wel in huis, zo heel toevallig en per ongeluk ... Omdat Carpe Diem het allerlaatste boek van Luc Deflo is, kies ik echter voor dat boek als persoonlijke keuze. Ik heb alles van Deflo gelezen, dus vanzelfsprekend wil ik dit laatste boek ook gelezen hebben. En ik hoop ook dat er een mooi einde voor Dirk Deleu en Nadia Mendonck in verwerkt is. Die twee hebben genoeg shit over zich heen gekregen dus ze verdienen dat wel.

19cb23826d86e5eb80cd5e2794639b3f.jpg

Een welgesteld gezin wordt in het afgelegen landgoed Carpe Diem op beestachtige wijze vermoord. De moorden komen pas dagen later aan het licht en ondertussen zijn de meeste sporen uitgewist. Rechercheur Dirk Deleu heeft meer vragen dan antwoorden. Welke razernij dreef de dader tot deze gruwelijke slachtpartij? En waarom hield hij de tweejarige Jonas drie dagen langer in leven dan de rest van het gezin? Al snel komen afpersing, jaloezie en duistere familiegeheimen naar boven. Deleu staat voor de meest raadselachtige en complexe zaak in zijn met bloed, zweet en moorden doordrenkte carrière.

Hebben jullie nog toevoegingen? En natuurlijk zijn we weer benieuwd naar jouw persoonlijke keuze.



Reacties op: Tien om naar uit te zien: november - december 2020

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dominique Biebau

Dominique Biebau

Leraar en schrijver van misdaadromans 'IJslands Gambiet', 'Russisch voor Beginne...

Luc Deflo

Luc Deflo

Luc Deflo (1958 - 26 november 2018) was een Vlaamse schrijver en organisatieadvi...

Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Me...

Sterre Carron

Sterre Carron

Sterre Carron (1957) is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan ...