Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favoriete thriller van Karina

op 19 februari 2017 door

Op 3 juli 2008 leerde ik mijn man, Frank, kennen. Op onze eerste date gingen we, voordat we naar de bioscoop gingen, nog even een bezoekje aan de boekhandel brengen. Aangezien hij niet leest, verder dan de eerste drie pagina's van The Hitchhikers guide to the galaxy is hij nooit gekomen, kun je je wel voorstellen dat ik dacht "Die laat ik niet meer gaan!!!".

Op 5 mei 2013 gaven we elkaar het jawoord en onze ceremoniemeesters, die ons heel goed kennen, hadden als ludieke actie onze gasten gevraagd om hun cadeautje te verpakken in een boek. Zowel non-fictie, romans als vele thrillers kwamen in de mand achter ons te liggen. Pakkende titels als Vrouw in de kooi van Jussi Adler - Olsen, Bruidsjurk van Pierre Lemaitre en Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus mocht ik onder andere uitpakken.

En ook de thriller die vorig jaar de positie van meest favoriete thriller van Karina, eerder toebehorend aan De chirurg van Tess Gerritsen, wist over te nemen kreeg ik op deze manier in handen. Bloedbruiloft van Lisa Gardner kregen we van goede vrienden van ons, en ik kon slechts hopen dat de titel geen voorspellende waarde zou hebben voor mijn eigen huwelijk. Maar het maakte me wel zo nieuwsgierig dat het boek niet heel lang in de boekenkast heeft staan wachten vergeleken met andere titels.

Maar wat maakt Bloedbruiloft nou zo spannend en goed? Het steengoede personage Jim Beckett, die maakt dat de rillingen over je rug lopen iedere keer weer als hij in actie komt. De dominante man, die in eerste instantie een jonge vrouw lijkt te redden uit haar saaie leven, heeft een duistere kant. Een sadistische kant die hij zeer goed verborgen weet te houden tijdens zijn werk als politieman. Zijn vrouw Tess komt tot de ontdekking dat zij niet de enige is die hij mishandeld na het verzamelen van voldoende bewijs weet ze Jim achter de tralies te krijgen. Als hij ontsnapt en spoorloos verdwijnt beseft ze dat er geen andere optie is dan hem zelf om te brengen. De groei de Tess doormaakt van nederige jonge meid tot een krachtige vrouw is begrijpelijk. De derde hoofdpersoon, J.T. Dillon, bungelt wat aan de afgrond tot hij de uitdaging aanneemt om Tess te helpen. Spannende situaties in het plot zijn wanneer Jim de politie meermaals te snel af is en regelmatig laat blijken bijna naast hem te staan zonder dat hij gezien wordt. Of wanneer Tess of J.T. voor de keuze worden gesteld om Jim te pakken in de wetenschap dat de ander dit mogelijk het leven kost.

Tot nu toe heb ik nog geen aanwijzingen gehad dat mij man in het geheim een soort van Jim Beckett is, maar durf jij het aan om te lezen hoe je huwelijk zou kunnen vergaan? Als je houdt van flinke spanning, goed uitgediepte personages en een plot dat voortraast als een sneltrein dan wil je Bloedbruiloft echt niet missen!



Reacties op: De favoriete thriller van Karina

Meer informatie

Gerelateerd