Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Elly op date met een boek van Fany

op 16 juli 2017 door

Elke maand leest iemand van de Thriller Club van 10 een boek dat hij/zij kreeg van een ander clublid. Fany gaf Elly Schemerzone van Hilde Vandermeeren. Lees hier de vierde editie van deze rubriek.

3999c3f7e1c07926752ecf7e8b958be6.jpg

Fany: Oh wat vond ik het spannend om een boek voor Elly te kiezen! Een veellezer. Ja die geef je een recent boek, was mijn eerste gedachte. Ik wist ook onmiddellijk dat ik haar een Vlaamse auteur wou cadeau doen. Als lid van de Thriller club van 10 en Vlaamse vond ik dat ik mijn collega een Vlaamse titel moest geven.In  Nederland zijn Vlaamse auteurs vaak minder gekend en dit was het ideale moment om deze  "in  the picture"  te plaatsen. Eigenlijk heb ik niet getwijfeld. Ik wist dat het nieuwe boek van Hilde Vandermeeren ging uitkomen omdat het al op mijn verlanglijst stond. Zelf ken ik deze schrijfster al van eerdere boeken en ik vind haar boeken altijd intrigerend.  Toen ik eventjes tijd had , rende ik naar de winkel, kocht het boek en verstuurde het naar Elly.  Nu maar hopen dat zij ook hield van dit boek. Maar volgens mij moest dit boek wel de smaak van Elly zijn.

Elly: Wat was ik ongeduldig! Ik ging via de post mijn blinddate boek van Fany krijgen. Toen het pakje arriveerde kon ik haast niet wachten. Eigenlijk was het zonde om dit prachtig ingepakte boek uit te pakken maar mijn nieuwsgierigheid won het.

Wat was ik blij met de keuze van Fany. Het cadeautje was namelijk Schemerzone van Hilde Vandermeeren. Dit pas verschenen boek stond al op mijn verlanglijstje . Na wat speurwerk ontdekte ik dat zij naast een aantal boeken voor volwassenen ook verschillende jeugdboeken geschreven heeft. Op social media hadden verschillende artikelen en recensies mijn aandacht al getrokken. Ik begon dus enthousiast te lezen.

Korte Inhoud

Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Ze komt erachter dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen en last heeft van nachtmerries die niet van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze haar aandoening voor haar collega’s. De kliniek waar ze werkt beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht. Door een voorval in de kliniek krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers – ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Wat was nu de reactie van Elly?

Schemerzone leest erg prettig door de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl. Het onderscheid tussen de hoofdstukken vanuit het perspectief van Kate en de tussenhoofdstukken van de dader is duidelijk. Het onderwerp narcolepsie wordt goed uitgewerkt. Toch leek het mij dat Kate meer symptomen krijgt vanaf het ogenblik dat ze haar diagnose kent. De hoge mate stress die ze ervaart door de bedreigingen is misschien wel de reden van deze toename? Van Hilde Vandermeeren ga ik zeker proberen de andere boeken ook te lezen.
Het is wel erg spijtig dat Vlaamse schrijvers in Nederland weinig beschikbaar zijn, vaak zijn ze niet in voorraad. Als vrijwilligster kan ik mijn voorkeur laten weten in mijn biliotheek. Dit boek ga ik dus zeker als tip door geven. Wat heb ik genoten van deze originele, psychologische thriller!

Ben je nieuwsgierig naar eerdere edities van de blinddate rubriek, klik dan hier voor de inhoudsopgave.
Veel leesplezier Elly


Reacties op: Elly op date met een boek van Fany

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (°1970) studeerde psychologie. Ze schreef 45 kinder- en jeugd...