Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het pakket - Sebastian Fitzek

op 05 juli 2017 door

Hij is de meest populaire schrijver van Duitsland en zijn boeken, hij schrijft al sinds 2006, waren stuk voor stuk bestsellers. De auteur waarover het gaat, is Sebastian Fitzek en We Love Crime heeft met vijf leden (Chantal, Elly, Fany, Greet en Kees) zijn nieuwste thriller, Het pakket, gelezen. Maakt Fitzek zijn faam waar en vonden deze vijf het een duim omhoog of een duim omlaag?

De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is...

2cc7337f320e7a911fde21f61346e943.jpgChantal: Het is een vlot, spannend geschreven verhaal. Je leeft heel erg mee met Emma Stein, die na een verkrachting het huis niet meer uit durft. Ze vertrouwt niemand meer. Als ze een pakket voor de buurman aanneemt, begint een ware nachtmerrie voor haar. De vraag is of ze daar nog uit komt. Tijdens het lezen word je verschillende keren op het verkeerde been gezet en is er weer een wending in het verhaal. Heerlijk zo’n onvoorspelbaar boek. Het neemt je ook helemaal mee in de psychose waarin Emma zich bevindt. Zeer goed geschreven.
Ik had nog nooit wat van Sebastian Fitzek gelezen en ben zeer verrast. Ik ga zeker ook zijn ander boeken lezen. Mijn duim gaat omhoog voor dit boek.

 

2cc7337f320e7a911fde21f61346e943.jpgElly: Ik heb voor het eerst in 2015 een boek van Fitzek gelezen, dat was De therapeut. Ik vond dat toen zo'n goed boek dat ik meer van hem wilde lezen. Dat werden: Afgesneden, Het experiment, De ogenverzamelaar, Het Joshuaprofiel, De zielenbreker en nu dan Het pakket. Het zal duidelijk zijn dat ik Sebastian Fitzek een goede auteur vind. Bij elk nieuw boek dat ik van hem lees, denk ik er zal toch wel een keer een iets minder boek van hem uitkomen. Maar dat gebeurt niet. De spanning die hij tot het eind laat duren is geweldig. Hij geeft niets te vroeg weg.
Ook Het pakket is hier een voorbeeld van. Ik geef daarom 5 sterren en een dikke duim omhoog.

 

2cc7337f320e7a911fde21f61346e943.jpgFany: Het pakket is een boek dat me in zijn greep hield. Toen ik begon te lezen, kon ik niet meer stoppen. Emma, een psychiater die schijnbaar doorslaat en aan waanideeën leidt. Haar paranoia voelde ik echt. De auteur kruipt in de hoofden van zijn personages. Hij speelt met hun beleving en ervaring. Een claustrofobische thriller die niet is wat het lijkt...ik zat op het puntje van mijn stoel.
De plotwendingen waren vaak verrassend en de cliffhangers zorgden ervoor dat ik bleef lezen. De karakters leven echt, vooral Emma's onrust en twijfel leken echt en deden me meetwijfelen en zoeken naar de waarheid. Een boek om toe te voegen aan je verzameling!

 

2cc7337f320e7a911fde21f61346e943.jpgGreet: Wow, wat steekt dit verhaal goed in elkaar! Psychologie van de bovenste plank! Bij momenten is de sfeer is zo akelig goed neergezet dat je de angsten van Emma zelf voelt. Het pakket is een mooi opgebouwd verhaal dat werkt met sprongen in de tijd. Zoiets verhoogt bijna altijd de spanning, ook dit boek van Fitzek is daar een mooi voorbeeld van. De personages zijn bijzonder goed uitgewerkt en komen helemaal tot leven, je ziet de hoofdpersonen zo voor je.
Soms zet de auteur je op het verkeerde been, soms voel je zelf aan dat een en ander niet klopt en dat er nog een wending zit aan te komen. Wat is waarheid? Wie liegt? Wie mag je nog geloven? Met een rotvaart neemt Fitzek je mee door dit boek naar een heel goede ontknoping. Lezen, die handel! 

 

2cc7337f320e7a911fde21f61346e943.jpgKees: Intrigerend. En dan heb ik het alleen maar over de proloog. Want deze zorgt al meteen voor een aantal vraagtekens. Het is dan enigszins suspense, mysterieus. De echte kenmerken van een thriller heeft het dan nog niet. Maar Fitzek zou Fitzek niet zijn als hij daar niet snel een draai aan geeft. Dat doet hij dus. De spanning neemt geleidelijk aan toe (zelfs een bezoek van de postbode wordt door Fitzek vol spanning verteld), plotwendingen komen steeds regelmatiger voor en mijn nieuwsgierigheid werd met het verder lezen groter en groter.
Toch had ik af en toe wel eens enkele momenten dat ik me afvroeg of ik dit wel een goed boek zou vinden. Maar dan komt er weer een schitterende zet waardoor die gedachte meteen verbannen werd. Het gedoseerd gebrachte verhaal dendert naar een ontknoping die er zijn mag. En na het lezen kan ik niet anders dan concluderen dat ook dit weer een uitstekende psychologische thriller is.


Het is duidelijk. Geen enkele twijfel. Unaniem en dus vijf keer een duim omhoog. Voor We Love Crime is ook Het pakket een topper en heeft Fitzek gedaan wat min of meer van hem verwacht werd.

Als jullie het boek ook gelezen hebben, wat vonden jullie ervan? Het boek nog niet gelezen, niet erg natuurlijk. Dan mag je ons uiteraard vertellen of je het wel of nbiet gaat doen en of je eventueel nieuwsgierig geworden bent.



Reacties op: Het pakket - Sebastian Fitzek

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek (1971) is een Duitse schrijver en journalist, geboren in Berlij...