Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff - Nele Neuhaus

op 03 september 2017 door

Algemene informatie

Dit is alweer de zesde aflevering van onze rubriek “Seriepersonages”. We melden nog even dat we onderling enkele selectiecriteria afgesproken hebben: de serie moet ten minste tien jaar geleden zijn gestart en ten minste vijf delen tellen. Series uit het hoge noorden laten we buiten beschouwing, die worden besproken op de spot Literatuur uit het hoge Noorden. Elke maand lezen enkele leden van onze Club van 10 het eerste deel in de voorgestelde serie en brengen daarover verslag uit op de laatste zondag van de maand.

De auteur

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde haar eerste boeken in eigen beheer. Het eerste boek in een oplage van 500 exemplaren. Haar tweede boek, het eerste deel in deze serie, in een oplage van 1000 exemplaren. Deze had ze binnen 3 weken allemaal verkocht. Haar derde boek en het tweede deel in deze serie verscheen in een oplage van 5000 exemplaren. Deze lagen opgeslagen in de garage en werden voornamelijk aan vrienden, collega’s van haar man en klanten verkocht. Ook verzorgde ze lezingen en verkocht ze haar boek aan lokale boekhandelaren. Het eerste boek dat via een uitgeverij uitkwam was Diepe wonden. Met Sneeuwwitje moet sterven brak ze door bij het grote publiek. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Hoofpersonages

De hoofdpersonages die door de hele serie lopen zijn Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff. Tijdens de serie leef je mee met hen en zie je hun persoonlijkheid groeien. Hierdoor is het ook het leukst om de serie op volgorde te lezen, zodat je dit allemaal meemaakt. Hieronder meer over deze personages.

Oliver von Bodenstein

Oliver von Bodenstein stelt zich altijd voor als rechercheur Bodenstein. Zijn ouders hadden een grote, bekende manege op Slot Bodenstein. Op jonge leeftijd zou Oliver von Bodenstein twee paarden gaan trainen en deelnemen aan wedstrijden. Hij kreeg echter een ongeluk waardoor hij niet meer kon rijden. Eerst leek het erop dat hij de manege van zijn ouders zou overnemen, maar na zijn ongeluk ging dit niet meer. Hij is daarom naar de politie gegaan. Hij is getrouwd met Cosima. Zij heeft een eigen tv productiemaatschappij en is vaak in het buitenland om films en documentaires te draaien. Ze hebben 2 kinderen. Zijn enige luxe is zijn BMW.

Pia Kirchhoff

Pia Kirchhoff is officieel nog getrouwd met de patholoog anatoom Henning Kirchhoff. Zij wonen echter niet meer samen. Sinds enkele maanden werkt zij samen met Oliver von Bodenstein bij K11, een aparte eenheid voor geweldsmisdrijven. Oorspronkelijk werkte ze bij de afdeling moordzaken in Frankfurt. Zij heeft met veel geluk een boerderij kunnen kopen. Hier woont ze met haar paarden, cavia’s, etc. Ze is goed in haar werk en erg gedreven.

De boeken

Het eerste boek, Sneeuwwitje moet sterven is uitgegeven bij uitgeverij Q. Dit was eigenlijk het vierde deel in de serie. Hierna verschenen Diepe wonden (deel 3) en Wie wind zaait (deel 5).Vanaf 2016 kun je de serie vanaf deel 1, Een onbeminde vrouw, op volgorde lezen. Je kunt ze ook los lezen, maar dan mis je de ontwikkelingen van Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff.

De serie met Von Bodenstein en Kirchhoff telt ondertussen 8 delen:

  • Een onbeminde vrouw
  • Moordvrienden
  • Diepe wonden
  • Sneeuwwitje moet sterven
  • Wie wind zaait
  • Boze wolf
  • De levenden en de doden
  • Het woud

Wat vind ik (Chantal) van Von Bodenstein en Kirchhoff?

Ik lees de serie graag. De boeken hebben iedere keer een afgerond verhaal. Dit verhaal is iedere keer goed opgebouwd en leest vlot. Er zijn vaak verschillende plotwendingen en het is pas op het laatst duidelijk hoe de vork in de steel zit. Het is geen bloedstollende thriller, maar meer een goede Who done it. Niet elk boek spreekt me evenveel aan. Tot nu toe vind ik Diepe wonden een erg interessant verhaal. De karakters van Von Bodenstein en Kirchhoff ontwikkelen zich door de serie heen en je leeft mee met de ontwikkelingen in hun privélevens. Je bent benieuwd naar hun verdere verwikkelingen. Tot nu toe heb ik nog niet alle boeken gelezen, omdat ik ze eigenlijk op volgorde wil lezen. Daar heb ik alleen nog geen tijd voor gevonden. Er liggen zo veel goede boeken op me te wachten! Ik kom gewoon tijd te kort.

Het vervolg

Zoals gebruikelijk gaan we naar aanleiding van dit artikel het eerste deel van deze serie, Een onbeminde vrouw, lezen. Ik hoop dat jullie weer mee willen lezen met ons. Op zondag 24 september brengen we verslag uit.

Veel leesplezier.

Chantal



Reacties op: Oliver von Bodenstein en Pia Kirchhoff - Nele Neuhaus

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nele Neuhaus

Nele Neuhaus

Nele Neuhaus (Münster/Westfalen, 1967) is het pseudoniem van Cornelia Löwenberg,...