Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat brengt 2018?

op 15 december 2017 door

Wat is er dit jaar veel gebeurd op We Love Crime! We hebben met zijn allen ontzettend fijne boeken gelezen, een paar super gezellige bijeenkomsten gehad en zo’n 170 blogs geschreven. Sommige van die blogs worden ad hoc verzonnen, maar een heel deel ervan behoort tot een van onze vaste rubrieken. En dus is een woordje uitleg op zijn plaats.

We nemen volgend jaar afscheid van de rubriek ‘Uit de oude doos’, waarin ieder van ons over zijn of haar favoriete spannende kinderboek vertelde en van de rubriek ‘De favoriete thriller van’, die af en toe tot heel verrassende keuzes leidde. De ‘Blind dates’, waarbij iedereen van een clubgenootje een verrassingsboek cadeau kreeg, vonden we zelf zo leuk dat we volgend jaar de ‘Blind dates voor gevorderden’ invoeren.

We plaatsen onze blogs vooral op woensdag en zondag, maar ook de zaterdagen zullen goed gevuld zijn. Natuurlijk zijn ook de andere dagen niet taboe, we plaatsen dan vooral losse blogs, dit wil zeggen artikelen naar aanleiding van prijsuitreikingen, boekenevents, boekpresentaties, signeersessies, noem maar op.

Welke rubrieken komen in 2018 terug?

Releases: Op de eerste dag van de maand geven we een overzicht van wat er de komende maand op thrillergebied zal verschijnen. Dit gaat vergezeld van enige toelichting en persoonlijke voorkeuren. Of we laten er wat statistieken op los, het kan allemaal. Nog steeds onze succesvolste rubriek!

Duimpjesboek: Begin van elke maand brengen we verslag uit over een boek uit de releaselijst van de maand ervoor. De leden van onze FB-groep Hebban – We Love Crime helpen ons kiezen en lezen mee, wanneer ze daar zin in hebben. Heel af en toe kiezen we voor een ouder boek.

Seriepersonages:  Begin van de maand stellen we jullie op zaterdag en zondag twee seriepersonages voor. De serie moet ten minste tien jaar geleden zijn gestart en ten minste vijf delen tellen. 

Seriepersonages – boek 1: Elke maand lezen enkele leden van onze Club van Tien het eerste deel van de voorgestelde series en brengen daarover verslag uit tijdens het laatste weekend van de maand. 

Wat is er gebeurd met?: Deze rubriek is gewijd aan thrillerauteurs van wie we al jaren niets meer hebben vernomen. Vaak schrijft hij of zij nog wel, maar zijn er in Nederland en Vlaanderen geen vertalingen meer uitgegeven. Wij zoeken het uit.

Welke rubrieken zijn nieuw in 2018?

1 land, 10 auteurs: Elke maand zetten we een bepaald Europees land in de kijker. Elk van ons kiest een auteur uit het gekozen land en leest een van zijn of haar boeken. Dit levert gegarandeerd bijzondere en soms onbekende namen op! Deze rubriek mogen jullie verwachten op zondag, halverwege de maand.

1 titel, x auteurs: Het is ons opgevallen dat veel titels niet ‘uniek’ zijn, dat er met andere woorden wel al eens eerder een thriller met eenzelfde titel verschenen is. Die boeken gaan wij lezen. De ene maand kiezen we een titel waar we slechts vier boeken aan kunnen linken, de andere maand kunnen dat er zeven of zelfs tien zijn!

Blind date voor gevorderden: Een boek kiezen voor iemand anders is niet makkelijk, maar wel heel erg leuk. De verrassingsboeken van volgend jaar worden niet lukraak gekozen, het lot heeft bepaald welk thema in het boek terug te vinden moet zijn. Bovendien moeten de boeken aan bepaalde criteria voldoen. Deze rubriek start in februari, de blogs worden geplaatst op woensdag, halverwege de maand.

Op Crime tour: Is het jullie ook al opgevallen dat succesvolle thrillerseries helemaal tot leven komen wanneer iemand een route langs alle bijzondere plekken uit de boeken uitstippelt? En dat wij als thrillerlezers alle misdaadlocaties van dichtbij kunnen bekijken? Precies, daar gaan wij dus induiken! We nemen jullie mee doorheen een groot deel van het thrillerlandschap. 

Boek vs film: Deze rubriek hoeven we jullie niet uit te leggen, verschillende Clubs van Tien gingen ons al voor. Het verfilmen van succesvolle thrillers gaat onverminderd door en dus willen wij niet achterblijven.

Reading Challenge 2018: De kogel is door de kerk, we weten sinds vandaag hoe de Hebban Reading Challenge voor volgend jaar eruitziet. De Crew daagt iedereen uit om boeken uit maar liefst 50 verschillende categorieën te lezen. Daar worden wij helemaal blij van en dus doen we elke maand iets rond een van de categorieën, telkens op vrijdag halverwege de maand.

Jullie merken het, de Thriller Club van Tien is nog steeds reuze enthousiast en zit boordevol ideeën om van deze Spot een informatieve en gezellige ontmoetingsplaats te maken voor liefhebbers van het spannende boek! Heb je tips of suggesties, laat het ons weten! 



Reacties op: Wat brengt 2018?

Meer informatie