Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scifi & Fantasy-ambassadeur Demi

op 21 januari 2017 door

Wat een goed nieuws! We starten 2017 met een kersverse Club van 10 en wel eentje voor de genres Sciencefiction & Fantasy. Tien enthousiaste lezers gaan zich het komende jaar op Hebban inzetten voor deze genres. Ze zullen je artikelen, nieuws, interviews, listmania's en meer voorschotelen. Volg deze Spot en leer de Hebban Scifi & Fantasy-ambassadeurs kennen! Vandaag: Demi!

Hallo! Mijn naam is Demi, 19 jaar oud. Ik studeer Engels, waarbij ik mijn liefde voor Engels en literatuur kan combineren. En om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik houd van fantasy. Draken, magie, hobbits; ik krijg er geen genoeg van. Ik ben dol op uitgebreide werelden en de bijpassende kaartjes die je aan het begin van veel fantasy boeken kunt vinden.

Deze grote liefde voor fantasy heeft mij naar deze Club van 10 geleid en het is een eer dat ik er deel van uit mag maken. Scifi is een wat minder bekend genre voor mij, maar ik kan niet wachten om mij ook daarin onder te dompelen. Horror is ook een genre die veel bij fantasy en scifi wordt gestopt; ik gruwel graag weg bij boeken. Stephen King is mijn absolute held daarbij. The Shining, IT en Pet Semetary zijn de drie boeken die ik eigenlijk nog steeds niet los kan laten. Zijn Dark Tower-serie is er één die ik graag nog op wil pakken.

Ik houd van epische, lange series; hoe dikker de boeken hoe beter. Lord of the Rings en Game of Thrones zijn mijn absolute favorieten hierbij. De twee werelden in deze boeken ken ik bijna op mijn duimpje en ik ben geïnteresseerd in de verzonnen talen die hierin voorkomen, zoals het Elfs en de taal van de Dothraki. Verder was Harry Potter mijn eerste echte liefde en heeft het nog steeds een speciaal plekje in mijn hart.

Losstaande boeken lees ik ook; American Gods van Neil Gaiman springt daarbij vooral naar voren bij mij. Ik las dat boek ergens vorig jaar en ben er nu nog steeds van onder de indruk. Verhalen met (aanwijzingen naar) mythologie vind ik sowieso geweldig. Eén van de redenen waarom ik Rick Riordan graag lees met zijn YA-series. Over Young Adult gesproken; momenteel lees ik deel 2 van The Mortal Instruments-serie van Cassandra Clare. Ik ben heel benieuwd hoe de serie nu verdergaat, en zodra ik hem uit heb laat ik jullie weten wat ik ervan vond in een recensie! Stay tuned.

Fantasy betekent voor mij een deur die het onmogelijke mogelijk maakt. Het laat je dingen zien en voelen die dan wel niet 'echt' zijn of nooit realiteit kunnen worden, maar het laat je op zo'n krachtige manier wegdromen en fantaseren dat het niet uitmaakt. We lezen fantasy niet voor de realiteit, maar om daar juist even aan te ontsnappen. Lof aan het fantasygenre!

De voltallige Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bestaat uit:

Cindy Strijkers-Brakel | Natasja Jeninga | Marjolein Slats | Adinda Volkers | Vanessa Geensen | Demi Schoonenberg | Yvette Stevens | Saskia Jacobs-Labree | Kim Schreurs | Marc de Kok

We love Scifi & Fantasy



Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Demi

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...