Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scifi & Fantasy-ambassadeur Vanessa

op 25 januari 2017 door

Wat een goed nieuws! We starten 2017 met een kersverse Club van 10 en wel eentje voor de genres Sciencefiction & Fantasy. Tien enthousiaste lezers gaan zich het komende jaar op Hebban inzetten voor deze genres. Ze zullen je artikelen, nieuws, interviews, listmania's en meer voorschotelen. Volg deze Spot en leer de Hebban Scifi & Fantasy-ambassadeurs kennen! Vandaag: Vanessa!

Mijn naam is Vanessa Geensen. Ik lees al sinds ik klein ben boeken uit het fantastische genre. Naast fantasy lees ik ook met veel plezier thrillers en detectives. Een van mijn eerste stappen in dit genre zijn gezet met de boeken Juniper en De kinderen van moeder Aarde. Daarna ben ik meegenomen in de wereld van WJ Maryson. Ik heb genoten van zijn reeks en tot mijn vreugde was het een Nederlandse schrijver die graag met zijn fans in contact kwam.

Ik ben al jaren fan van Robin Hobb, John Flanagan, Garth Nix, JK Rowling en ook de boeken van Patrick Rothfuss en Erika Johanssen vind ik super. Het wachten op nieuwe delen van boekenreeksen kan lang duren, daarom lijkt het me erg leuk om via de SFF10 in contact te komen met nieuwe avonturen om zo een volgende reeks te ontdekken. Verhalen die me echt raken koop ik graag en ik herlees ze regelmatig. Ik kan genieten van alle reeksen die netjes naast elkaar in mijn boekenkasten staan.

Ik heb altijd willen schrijven, maar het is echt een bezigheid waar je veel tijd in moet investeren. Ik heb nu 2 maal meegedaan aan de Nanowrimo. Ik heb beide keren het doel van 50.000 woorden gehaald en zo veel respect gekregen voor het vak 'schrijven'.

Het schrijven van recensies is voor mij, sinds de deelname aan diverse leesclubs van Hebban, een nieuwe wereld die ik aan het ontdekken ben. Ik vind dat het schrijven van recensies voor mij, het lezen van boeken verdiept. Naast het jezelf laten meevoeren op het verhaal, moet je nu ook op technische aspecten letten. Het recenseren is een leuke manier om anderen kennis te laten maken met de boeken die ik geweldig ( of niet) vind. Voorheen raadde ik boeken aan, aan de mensen die dichtbij mij stonden. Ik vind het nu geweldig dat mijn kinderen wat ouder worden en ik ze kennis kan laten maken met de boeken waarvan ik vroeger heb genoten.
Nu kan ik met behulp van Hebban en mede door de club van 10 een veel grotere groep mensen inspireren om te gaan lezen.

De voltallige Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bestaat uit:

Cindy Strijkers-Brakel | Natasja Jeninga | Marjolein Slats | Adinda Volkers | Vanessa Geensen | Demi Schoonenberg | Yvette Stevens | Saskia Jacobs-Labree | Kim Schreurs | Marc de Kok

We love Scifi & Fantasy



Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Vanessa

Meer informatie

Gerelateerd

Over

W.J. Maryson

W.J. Maryson

W.J. Maryson, pseudoniem van Wim Stolk (De Lier, 21 december 1950 – Kats, ...