Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Undercover #2

op 06 mei 2017 door

Een boek uitkiezen is iets heel persoonlijks. De meeste mensen pakken een boek op als de cover hen bevalt of omdat ze de schrijver kennen. Als Club van Scifi/Fantasy gaan we graag even undercover en onderzoeken of dit ook waar is..

Wat als je juist eens niet wist hoe het boek uitzag? Wat als je alleen de tekst mag lezen op de achterkant? Zou je het boek dan toch interessant genoeg vinden om te lezen?

Het voelt een klein beetje als een blind date: nog voordat je op uiterlijk mag oordelen, kijk je eerst naar de inhoud. En omdat we in tijden van Tinder leven (er moet keuze zijn) en het zaterdagavond is, laten we je kennis maken met twee leuke potentiëlen.

Zou je één van deze twee boeken willen lezen op basis van alleen de tekst? Naar welke zou jouw voorkeur uit gaan en waarom? Wij stellen graag uit de categorie fantasy aan jullie voor:

Kandidaat 1

c4744633dd8f5fd8bd1ae6c0983ea3e4.jpgOndanks de goede zorgen van zijn vader Gunnar en zijn tante Elisabet wil de 15 jarige Lerris maar niet deugen. Na een mislukte poging de jongen als gezel in de leer te doen bij de schrijnwerker Sardit, rest Gunnar en Elisabet een laatste kans om Lerris voor een onbestemde toekomst te behoeden. En wel via een opleiding als ruininger in Nylan, de Zwarte Stad op het eiland-koninkrijk ****, ooit de tegenpool van Fairhaven, kortweg Frven, de Witte Stad en als zodanig de woonplaats van een geheimzinnige kring van magiërs. Lerris zelf maakt zich meer zorgen over de ongekende magische krachten die hij in zichzelf bespeurt. Maar niemand kan hem er iets over vertellen. Of wil men hem niets vertellen? Toch blijkt uit alles dat de kracht waarmee hij speelt vrijwel onbeperkt is. En bovendien, Lerris kan zich maar niet onttrekken aan het idee dat iemand iets met hem speelt....

Kandidaat 2

c4744633dd8f5fd8bd1ae6c0983ea3e4.jpgSara groeit op bij haar demonische moeder, gevangen binnen de muren van een huis vol pijn en vernedering. Ze lijkt geboren voor het ongeluk, het lot gooit de ene na de andere gruwel voor haar voeten. Genadeloos wordt haar elk sprankje hoop ontnomen en elk moeizaam gevonden stukje geluk wordt overschaduwd door onmenselijke straffen.

Toch laat de jonge Sara zich niet uit het veld slaan. Ze blijft vechten voor haar leven en de vrijheid waar ze zo naar verlangt. Zal haar overlevingsdrang groot genoeg zijn? Zal ze ooit de verschrikkingen uit haar verleden kunnen verdrijven? Of zal Sara bezwijken onder de druk van zo veel kwaad?

Ben je nu iemand die alles eerst graag tot op de bodem uitzoekt voordat je overstag gaat, dan mag je uiteraard googlen. Er zijn immers mensen die ook iemand eerst natrekken, maar een verrassing is het dan niet meer...



Reacties op: Undercover #2

Meer informatie