Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nobelprijs voor de literatuur - lezen jullie mee?

op 23 oktober 2017 door

Begin oktober is bekend gemaakt dat de Nobelprijs voor literatuur dit jaar naar de Engelse schrijver Kazuo Ishiguro gaat. De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel, naar wie de prijs vernoemd is. Uiteraard schenkt We Love Lit aandacht aan deze schrijver en we hopen dat jullie ter gelegenheid van deze prijsuitreiking een keer voorafgaand aan de uitreiking met ons gaan meelezen.

De winnaar

Kazuo Ishiguro is in 1954 geboren in de Japanse stad Nagasaki, maar is op zijn vijfde naar Engeland verhuisd en daar opgegroeid. Hij heeft Engels gestudeerd aan de universiteiten van Kent en Norwich. Zijn oeuvre is niet heel erg groot, hij schreef acht romans en één verhalenbundel.Zijn bekendste werken zijn The remains of the day (De rest van de dag), waarvoor hij de prestigieuze Booker Prize won en Never let me go (Laat me nooit alleen). Deze boeken zijn allebei ook verfilmd.

Wat gaan we doen?

Na een korte inventarisatie onder de tien leden van We Love Lit bleek, dat Ishiguro niet bij iedereen even bekend bleek te zijn, alhoewel de middelbare school smoes ‘maar ik heb de film wel gezien’ regelmatig gehoord werd. Uiteraard hadden we graag een live verslag gemaakt voor jullie van de uitreiking in Stockholm, maar in plaats daarvan hebben we iets anders bedacht, iets waar jullie hopelijk aan mee gaan doen. In de dagen voorafgaand aan de uitreiking hebben wij de volgende activiteiten gepland rondom een aantal boeken van Ishiguro.

Planning

4-12: Buddyread over Never let me go / Laat me nooit alleen door Kris en Helena

6-12: Buddyread over The remains of the day / De rest van de dag door Nathalie en Gigi

8-12: Buddyread over When we were orphans / Toen wij wezen waren door Guy en Harriet

10-12: Aandacht voor de Nobelprijs door Nathalie

12-12: Recensie van Vergeten reus door Sigried

Meedoen?

Wanneer jullie net als wij nieuwsgierig zijn naar de boeken van Ishiguro, dagen we jullie uit om met ons mee te lezen met één of meer van deze boeken. Laat je voornemen over welk(e) boek(en) je wilt gaan lezen hieronder achter. Veel leesplezier en, wat Ishiguro betreft: tot december!

Helena



Reacties op: Nobelprijs voor de literatuur - lezen jullie mee?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro is in 1954 geboren in Nagasaki en woont sinds zijn vijfde in Enge...