Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Kazuo Ishiguro

Artikelen 2 Newsroom 1 Spots 13 beschrijving bewerken

Kazuo Ishiguro is in 1954 geboren in Nagasaki en woont sinds zijn vijfde in Engeland. Hij is een van de meest bekroonde en gelauwerde auteurs uit het Engels taalgebied, en zijn werk is in meer dan 40 talen vertaald. Dankzij de eveneens bekroonde en succesvolle verfilmingen van De rest van de dag en Laat me nooit alleen heeft hij een groot publiek weten te bereiken en te raken.

Ishiguro's werk kenmerkt zich door zijn veelvormigheid en de manier waarop hij een grote diversiteit aan genres onderzoekt in zijn romans. De rest van de dag is geschreven in de stijl van een negentiende-eeuwse Engelse roman, in Laat me nooit alleen verkent hij de grenzen van de sciencefiction, in zijn meest recente roman Vergeten reus uit 2015 liet hij zich inspireren door fantasymotieven. 

Laatste bewerking door Marvin O. op 23/03/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

De Leesclubassistent / Kazuo Ishiguro - Klara en de zon
19 mei 2021
Scifi & Fantasy Club / Scifi/Fantasy en de challenge: Aziatische boeken
17 september 2018 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken