Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Releases september

op 26 augustus 2017 door

September 2017

De tweede aflevering van deze rubriek: We Love Lit kijkt vooruit naar de releases van de aankomende maand! De leden krijgen de kans om een boek onder de aandacht te brengen waarnaar zij in het bijzonder uitkijken en geven daarbij een korte motivatie.

Kris
Stefan Hertmans
zit blijkbaar in een productieve fase van zijn schrijverscarrière. Na het overweldigende (ook internationale) succes van 'Oorlog en Terpentijn', verscheen eind 2016 'De bekeerlinge'. En in september 2017 komt er alweer een nieuw boek van hem, 'Antigone in Molenbeek'. Er is nog niet veel over bekend, maar het zou een "uiterst actuele, beklemmende en poëtische tekst" zijn over de zus van een zelfmoordtoerist. Ondanks het feit dat ‘De bekeerlinge’ mij wat tegenviel, hou ik van de rustige, schilderachtige en betekenisrijke stijl van Hertmans, die ik voor het eerst ontdekte bij ‘Naar Merelbeke’ (1994). Ik vind hem een van onze belangrijkste levende Vlaamse auteurs, dus ‘Antigone in Molenbeek’ hou ik in de gaten.

Helena
Alhoewel het nieuwe boek van Griet Op de Beeck erg hoog op mijn verlanglijstje staat, kijk ik voor september ook uit naar Hoe alles moest beginnen van Thomas Verbogt. De titel alleen al vind ik heel mooi. In dit boek volg je als lezer twee kinderen, Licia en Thomas, gedurende hun kindertijd, maar ook wanneer ze twintigers, veertigers en zestigers zijn. Ze moeten elkaar op een gegeven moment loslaten, maar kunnen dat niet. Een roman over de liefde, de tijd en de kracht van het verzinnen. 

Guy
Er verschijnen heel wat romans in september. Keuze te over, dus…
Kolja, van Arthur Japin. Het belooft een nieuwe historische roman te gaan worden, waarin de gebroeders Tsjaikovski een hoofdrol spelen. Wat verwacht ik van Kolja? Een prachtige vertelling, scherp weergegeven emoties, een stukje geschiedenis en wie weet, ook een portie spanning. Maar vooral: heel veel leesplezier.

Jan Stoel
Andromeda van Jef Schokkaert
Jef gaf op de Hebban-dag voor recensenten, Clubs van Tien en leesclubcoördinatoren op 2 juli een pitch over zijn debuutroman ‘Andromeda’. Wat mij zo aansprak bij hem was zijn gedrevenheid en  de onvoorwaardelijke liefde voor de literatuur. Hij had zijn baan opgezegd om zich volledig te richten op de literatuur. De roman speelt in 2055 en gaat over de impact van een terroristische aanslag die in 2017 plaatsvond. “Schrijven is een charme-offensief voor een volstrekt vreemde, een uitgestoken hand naar jou, wie je ook bent,” schreef Jef. Ik reik hem graag mijn hand.

https://www.hebban.nl/artikelen/jef-schokkaert-week-van-de-debutant-2017

 NB: dit boek is door meerdere WLL leden als tweede getipt!

Harriet
September is een maand waarin veel nieuwe boeken uitkomen dus er is volop keus. Hoewel er een groot aantal boeken uitkomen van schrijvers die al hebben laten zien wat ze kunnen en ik natuurlijk ook die boeken wil gaan lezen, kijk ik toch uit naar een debuut.  Een heldenleven,  het debuut van Persis Bekkering komt nog net uit in september. Over de inhoud van dit boek is nog niet zo veel bekend. Waarom ik toch naar dit boek uitkijkt komt door een workshop die ik bij haar gevolgd heb over Kritisch Lezen. Bekkering (1987) is recensente bij de Volkskrant voor literatuur en muziek en kan zeer bevlogen vertellen over lezen en wat goede literatuur is. Ik ben reuze benieuwd of zij niet alleen hier goed over kan vertellen, maar ook zelf goede literatuur kan schrijven.
Hier kun je het verslag van haar workshop nog eens nalezen.

https://www.hebban.nl/spot/welovelit/nieuws/boekevenement-zin-kritisch-lezen

Nathalie
Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck
Haar vorige boeken vond ik een eye-opener, omdat ze een heel andere stijl hadden dan ik gewoon was. En vooral haar eerste boreling 'Vele hemels boven de zevende' kwam nogal hard bij mij binnen, vanwege de herkenbaarheid voor mezelf en een groot aantal Vlaamse lezers. Niet iedereen kan haar schrijfstijl waarderen, maar ik was weg van haar eerste twee boeken en ook haar verhalenbundel 'Gij nu' kon ik heel goed smaken. 

Jan Koster
Ik kijk vooral uit naar De stem van het hart van Jan-Philipp Sendker, het vervolg op het zeer goed gewaardeerde Wat het hart kan horen. Deze heb ik nog in het Duits staan (Das Herzenhören) om binnenkort te lezen. Ik zou graag deze twee boeken kort na elkaar lezen. Ik ben er benieuwd naar wegens de kritieken van enkele lezers die ik volg en de enthousiaste verhalen in de pers.

Sigried
Een absolute aanrader voor de releases is De acht bergen van Paolo Cognetti. Ik heb de drukproef mogen lezen en het is een van de mooiste boeken die ik deze zomer gelezen heb.
Het Italiaanse berglandschap speelt een actieve rol in dit coming-of-age verhaal waarin familiebanden, vriendschap en gemiste kansen ontroerend mooi beschreven worden. Een aanrader!

Natalie
ik kijk uit naar het nieuwe boek van Jan Siebelink, De buurjongen. Van Siebelink heb ik al een paar boeken gelezen. Mijn eerste kennismaking met Siebelink was met zijn succesvolle boek Knielen op een bed violen. Dat vond ik een indrukwekkend boek. Daarna las ik Vera en later Suezkade. Een boek waarvan nog niet goed weet wat ik er van vind. Het is een schrijver die mij intrigeert. En als er een nieuw boek verschijnt dan is de kans groot dat ik het ga aanschaffen.

Kortom: mooie tips van deze liefhebbers! Doe er je voordeel mee en laat je inspireren!

Wij vinden het erg leuk als je reageert en laat vooral weten of je iets hebt aan onze tips.

Heb je zelf een ander boek dat in september uitkomt waar je naar uitkijkt? Laat het weten.

 

Veel leesplezier!



Reacties op: Releases september

Meer informatie

Gerelateerd