Griet Op de Beeck

Artikelen 25 Newsroom 13 Spots 32 beschrijving bewerken

Griet Op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist. Ze was tien jaar lang dramaturg in het theater. Vervolgens werkte ze als journalist voor onder andere weekblad HUMO en dagblad De Morgen.

In 2013 debuteerde ze met de roman Vele hemels boven de zevende, die uitermate lovend door media en lezers werd ontvangen en een doorslaand succes werd. Het boek werd hetzelfde jaar genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en won De Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Ook werden concrete plannen gemaakt om het boek te verfilmen (regisseur Jan Matthys), met Op de Beeck als scenarioschrijver.
Haar debuut bleek geen eendagsvlieg te zijn. In 2014 verscheen haar tweede en eveneens zeer succesvolle roman, Kom hier dat ik u kus. Beide boeken werden bestsellers. Vele hemels boven de zevende  was begin 2015 al aan de negenentwintgste druk toe, Kom hier dat ik u kus  aan de dertiende. Op de Beeck werkt al aan een derde boek dat naar verwachting in 2016 zal verschijnen.

 

 

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 14/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Jij mag alles zijn - Griet Op de Beeck Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Literatuurcafé / Zou jij zoiets lezen?
06 februari 2020 63 reacties
Fabulous Feelgood! / De Feelgood Club en vrienden over...de Boekenweek
18 maart 2018 14 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken