Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vakantielezen

op 05 juni 2017 door

Juni, de eerste maand van de zomer. Het weer wordt mooier, de avonden langer en vaak staat er ook een vakantie of een aantal dagen vrij op de planning. Voor velen een heerlijke tijd om een stapel boeken te gaan lezen. Mee in de vakantiekoffer of heerlijk voor in een luie stoel in de tuin of op het balkon. Zeker zo leuk is het om na te denken welke boeken er meegaan in de koffer of op de stapel voor tuin/balkon terecht gaan komen. Wij van WeLoveLit laten de komende weken onze lijstjes zien. En wat is er leuker om de boekenkeuze te laten bepalen door een aantal heerlijke vakantielanden. Misschien doe je zo ook nog een idee op voor de Landenchallenge. Als eerste laat Harriet zien welke boeken er in haar koffer meegaan dit jaar.

Ik ga op vakantie en ik neem mee……. Elk jaar weer kan ik mij uren bezig houden met het samenstellen van de ultieme vakantieboekenlijst. Meestal gaan wij met auto en caravan weg en heb ik redelijk de vrije hand met wat ik mee wil nemen, ruimte zat en anders laten we gewoon iets anders thuis. Dit jaar wordt dat wat lastiger en zal ik harde keuzes moeten maken. We gaan namelijk naar Canada en dan kan er maar één koffer per persoon mee. Aangezien mijn voorkeur nog steeds ligt bij het papieren boek zal ik zeker selectief moeten zijn. De e-reader gaat natuurlijk ook mee want het kan niet zo zijn dat ik leesvoer te kort kom.

Dit jaar doe ik ook mee met de Landenchallenge van Hebban  en ben ik hard op zoek gegaan naar boeken over Canada of boeken van Canadese schrijvers. Nu heeft Canada best een aantal grote schrijvers. De bekendste is wel Alice Munro. In 2009 won zij de Man Booker International Prize voor haar hele oeuvre en in 2013 won zij de Nobelprijs voor de Literatuur. Geen enkel boek las ik nog van haar en nu ben ik aan het twijfelen tussen Levens van meisjes en vrouwen of Lief leven. Beide zijn verhalenbundels.

Ook geen onbekende Canadese schrijfster is Margaret Atwood. Van haar las ik al eens Alias Grace over een jong meisje dat op haar 16de achter de tralies belandt nadat ze haar werkgever heeft vermoord. Echter zij herinnert zich daar niets meer van. Ik heb dit een zeer boeiend boek gevonden. Dit jaar zit ik te denken om een van haar nieuwste boeken mee te nemen: Heksengebroed.

Een wat minder bekende schrijver uit Canada is Denis Thériault, schrijver van de boeken “De eenzame postbode”en het net verschenen boek “De verloofde van de postbode”. Geen van beide boeken heb ik gelezen, maar het is altijd een leuke uitdaging om aan een “onbekende” schrijver te beginnen en wie weet is het een nieuwe ontdekking. Dus deze boeken komen zeker ook op mijn lijstje.

Boeken over Canada zijn er natuurlijk ook. Al jaren op mijn lijst staat het boek van de bij niet zo heel veel mensen bekende Amerikaanse schrijver Richard Ford. Hij schreef een aantal jaren geleden het boek Canada, een boek dat in Amerika lovende kritieken kreeg. Canada gaat over het verhaal van Dell Parsons, een jongen wiens ouders zijn opgepakt na een bankoverval. Hij slaat op de vlucht en reist van Montana naar het Canadese Saskatchewan. Daar komt hij terecht bij de Amerikaan Arthur Remlinger. Maar ook Remlinger is Amerika ontvlucht en niet zonder reden.

In het genre Young Adult heb ik ook een boek gevonden van een Canadese schrijfster en dat gaat zeker mee voor mijn dochter, Optimisme is dodelijk van Susin Nielsen.  In de Spot Hot or Not hier op Hebban waren de meningen duidelijk verdeeld maar het neemt niet weg dat het zeker de moeite waard is om het te proberen.

Naast deze boeken gaan er elk jaar ook een paar “vaste” boeken mee. Zoals de nieuwste van Arnaldur Indridason, Blauwzuur. Geen Canada maar wel met een rol voor de speurder Thorson, een Canadees. Ook gaat mee in de koffer het boek uit de Frieda Klein serie van Nicci French Zondagochtend breekt aan. En als guilty pleasurehet nieuwste boek van Donna Leon  Eeuwige jeugd

Mijn lijstje is al aardig gevuld, maar misschien zijn er nog andere tips of echte mustreads die in mijn vakantie koffer mee moeten. Ik ben erg benieuwd.



Reacties op: Vakantielezen

Meer informatie

Gerelateerd