Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boeken en eten: Covers met eten

op 28 november 2017 door

We kennen allemaal wel een boek met eten op de voorkant. Eten is immers belangrijk; anders kunnen we niet doorlezen! Daarom zijn wij op zoek gegaan naar YA boeken met eten of drinken op de cover! Staat een boek er niet bij, laat het ons gerust weten! 

Geschreven door: Tinke

Twilight - Stephenie Meyer 

Dit is een van de bekendste boeken waar iets van eten op de cover staat. De rode appel is het icoon van Twilight. Als iemand het boek zoekt en een rode appel en hand zegt, dan weten we allemaal wel welk boek er bedoeld word. De cover laat een waarschijnlijk heerlijke appel zien en doet mij terug denken aan de film. 

Leven en dood - Stephenie Meyer

Ook de omgekeerde Twilight moest ook iets iconisch hebben, wat past bij het originele boek. Het boek heeft daarom ook een appel, maar dit keer een groene. Het is ook de omgekeerde wereld dus het moest ook wel iets anders worden. Deze appel ziet er natuurlijk ook heerlijk uit.

De voordelen van onbeantwoorde liefde - Becky Albertalli

Dit boek heeft gewoon een grote bak met ijs op de voorkant. Heerlijk girly, roze ijs (waarschijnlijk aardbeiensmaak). Het is helaas getekende ijs, maar getekend ijs is natuurlijk ook eten. Deze cover is heerlijk om naar te kijken en je zou er zelf ook wel een hapje van willen nemen.

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld - Becky albertalli

Natuurlijk kan Simon vs niet achter blijven. Het hele boek draait deels om Oreo's dus er moet dan ook een Oreo op de voorkant staan. Helaas is er een hapje uit gegeten. Ik had hem graag willen op eten :).

 Rivalen - Alyson Noël

Dit boek heeft een heerlijke aardbei op de cover. Met een soort van gouden saus is dit zeker een culinair hoogte punt in de covers met eten. Niet alleen zijn aardbeien heerlijk, maar met een gouden saus ziet het er ook fantastisch uit. De vorm van de aardbei, een soort van hartje maakt het ook helemaal af. Heerlijk om te zien en waarschijnlijk ook heerlijk om te eten.

Winter - Marissa Meyer

Er is nog een Meyer die een hand met een rode appel op de cover heeft. We hebben het over de retelling van sneeuwwitje! Daar is de appel ook een icoon, maar deze cover is heel anders dan die van Twilight. Deze rode appel is net als het boek nogal futuristisch. Het is natuurlijk getekend, maar het lijkt niet op een appel die wij kenenn. De kleuren en het blaadje erop, heel anders dan de appel die wij kennen. Desondanks zeker een mooie cover, maar of ik de appel zou eten is een andere vraag.

Dwaaleiland - Melissa de la Cruz

Ook hier hebben we weer een appel op de voorkant. Met een hapje uit de appel, maar zeker een realistische appel. Voor het boek wat in een andere wereld afspeelt, een beeld van de toekomst en een retelling in een. En de appel zal het iets te maken hebben met sneeuwwitje? Ik heb het boek niet gelezen dus misschien dat een van jullie het weten!

Dat was hem weer voor vandaag, kennen jullie nog meer covers met eten erop?



Reacties op: Boeken en eten: Covers met eten

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Melissa de la Cruz

Melissa de la Cruz

Melissa de la Cruz is een Amerikaanse schrijfster die bekend staat om haar young...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Alyson Noël

Alyson Noël

De Amerikaanse bestsellerschrijfster Alyson Noël is voornamelijk bekend van...