Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Reads: De voordelen van onbeantwoorde liefde (Spoilers!)

op 22 augustus 2017 door

Femke en Tinke hebben gekozen voor het boek 'De voordelen van onbeantwoorde liefde' geschreven door Becky Albertalli (schrijfster van Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld). In deze buddy read kun je lezen wat zij van het boek vonden, en geven zij telkens updates over hun leesproces. LET OP: dit artikel bevat spoilers! De einddiscussie die aan het einde van de Buddy Read online komt, bevat geen spoilers. De voordelen van onbeantwoorde liefde gaat over Molly, die nog nooit heeft gezoend. Haar tweelingzus, Cassie wil haar helpen, vastbesloten om een einde te maken aan Molly's onbeantwoorde liefde. Lees je mee?

Door: Femke en Tinke

14 augustus: pagina 1 tot 39 (tot hoofdstuk 4)

Tinke: Abby!! Eén van de leukste personages van Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld wordt meteen al genoemd! Maar we hebben het natuurlijk over dit boek. Mijn eerst indruk was een love story, hoe erg zal het gaan worden? Zulke boeken zijn namelijk niet helemaal mijn ding. Maar Becky is zo'n goede schrijfster dus het moet wel goed zijn. In de eerste 3 hoofdstukken wordt meteen al duidelijk gemaakt hoe de situatie is van Molly. Dit is altijd al iets wat ik waardeer. Tot nu toe vind ik het boek wel iets hebben. Ik ben echt benieuwd wie het gaat worden of dat er een twist zal komen!

Femke: Hoewel dat op basis van de eerste paar hoofdstukken moeilijk te beoordelen is, pakt het boek me eerlijk gezegd nog niet echt. Maar ik vond Becky’s eerdere boek, Simon vs, heel goed, dus ik heb er veel vertrouwen dat het wel goed komt. Wel heb ik het gevoel dat dit boek – tot nu toe – veel eenzijdiger is: het gaat alleen over liefde. Daarentegen kwamen inn Simon vs allerlei verschillende thema’s aan bod.

15 augustus: pagina 39 tot 75 (tot hoofdstuk 8)

Femke: Molly’s verlangen naar liefde komt in dit stuk heel goed naar voren! Het draait wel bij alles om liefde, elk gesprek komt er wel op uit, dat vind ik nog steeds een beetje eenzijdig, maar de personages zijn wel heel leuk en dit boek is denk ik wel zo’n boek dat het van de personages moet hebben. Pluspunten voor de diversiteit van de personages trouwens! Wat vinden jullie ervan dat het Joodse geloof in het boek is verwerkt? Ik vind het wel goed dat er niet te makkelijk over gedaan wordt.

Tinke: Yesss!! I love girltalk, en ik vind het zo lief Abby en Molly's girltalk gesprek. OMG I want that in life! We krijgen eindelijk meer te weten over de verliefdheid van Molly. De nummers en de jongens worden beschreven en dat is zo leuk. Beetje bij beetje zien we de crushes van Molly. Het verlangen van een jongen in Molly's leven wordt hier erg goed zichtbaar. Ook krijgen we meer te weten over hun leven en geloof. Een stukje over het Joodse geloof vond ik wel geinig. Wat ik tot nu toe vind is dat het echt een girly boek is met maar een doel je hart laten smelten! Ohjaa en Simon werd genoemd!! Ik ben vandaag al iets enthousiaster dan gisteren! 

16 augustus: pagina 75 tot 122 (tot hoofdstuk 12)

Tinke: Ik trek dit boek vandaag echt niet. Misschien ligt het aan mijn emotionele status op dit moment, maar ik kan het echt even niet aan. Molly is zo verliefd op verliefd worden, ik word er helemaal gek van. En vooral dat ze niet ziet dat de juiste persoon er al is, Reid! Hij is echt cute en volgens mij echt in love op Molly. Wat ik tot nu toe lees is niet erg origineel. Ik vind het een beetje tegenvallen als ik het vergelijk met Becky's vorige boek. Het is lastig om zulke hoge verwachtingen te hebben van een schrijfster en als het dan niet wordt waar gemaakt. En dan hebben we nog Cassie, wat een rot streek! Je eigen tweelingzus niet vertellen dat je een relatie hebt, nee man niet cool. Ik denk al te weten hoe dit verhaal gaat aflopen. Tot nu toe zou mijn oordeel zijn 3 sterren. 

16 augustus: pagina 75 tot 105 (tot hoofdstuk 11)

Femke: We kregen een reactie op dit bericht dat de diversiteit van Molly misschien wel wat overdreven is. Andere huidskleur, lesbische moeders, te dik, joods: ‘voelt wat   politiek correct’. Ik vind dit juist wel goed, denk dat het wel realistisch is. Ik vind het beter dan een personage dat bijvoorbeeld ‘alleen maar’ joods is en dat dat overal terugkomt.

Het stukje met Molly’s oma over haar te dik zijn vond ik sterk. In Amerika zijn best wel veel mensen aan de dikke kant, dus het is juist onrealistisch dat daar nooit iets over wordt gezegd in boeken. En het kwam duidelijk naar voren hoe Molly zich voelde naar aanleiding van de opmerkingen van haar oma.

Zal het wat worden met Reid? Ik zie het eigenlijk wel gebeuren dat ze aan Will gekoppeld wordt door die vriendengroep, maar dat ze Reid stiekem leuker vindt en dat dat wel wederzijds is. Hopelijk gaat het niet in zo'n cliché dat ze toch meer naar Will toetrekt vanwege groepsdruk... 

17 augustus: pagina 105 tot pagina 146 (tot hoofdstuk 14)

Femke: Ik ben team Reid, sowieso! Meer heb ik niet te zeggen. Behalve dat ik dit een van de leukste stukjes – misschien wel de leukste dertig/veertig pagina’s tot nu toe – vond :)

17 augustus: pagina 122 tot pagina 146 (tot hoofdstuk 14)

Tinke: Okeee, ik ben sowieso team Reid! Maar even het is toch overduidelijk dat hij zo wil fixen op Molly, maar ze ziet het zelf niet. En dan dat haar zus vriendin hem niet echt materiaal vind voor een relatie, maar Will wel?! Nee Molly kijk eens naar je eigen hart en kies wat je wil. Open gewoon eens je ogen en zie wat je hebt en wat je kan krijgen. 

18 augustus: pagina 146 tot 168 (tot hoofdstuk 17)

Femke: Oké, Molly, één ding: kies NIET voor Will om zo dichter bij Cassie te komen. Volg je hart en dat dat naar Reid leidt, is wel duidelijk!

18 augustus: pagina 146 tot 174 (tot hoofdstuk 18)

Tinke: Need some Reid in my life. En Molly moet echt eens gaan in zien wat ze heeft! Ik zeg: weg met Will en go Reid. Had ik trouwens al gezegd dat ik de cover heel erg vet vind? Het ijs lijkt mij echt heerlijk!

19 augustus: pagina 168 tot 203 (tot hoofdstuk 20)

Femke: Ze heeft het door, hoor: Reid it is! Net nu Molly het doorheeft, is Olivia single.. Niet dat ik denk dat ze het gaat verpesten; het zijn niet van die elkaars-vriendjes-inpikken-vriendinnen. Maar Molly kan het wel allemaal verkeerd opvatten en dan gaat ze uit haar onzekerheid nooit meer haar liefde verklaren aan Reid..  

19 augustus: pagina 174 tot 216 (tot hoofdstuk 21)

Tinke: Omg, eindelijk heeft ze het door!!! Eindelijk zijn er af van Cassie, Cassie en Cassie! You girl, go Molly! En ik ben blij dat ze eigenlijk in ziet dat Reid de one is. En dan hebben we ook nog Abby: Abby is back in town. I'm in love! Ik denk eerlijk gezegd niet dat Olivia en Reid bezig zijn. Kom op, echte vriendinnen doen dat sowieso niet. Team Reid is winning.

20 augustus: pagina 216 tot 249 (tot hoofdstuk 26)

Tinke: Eindelijk!! Gefeliciteerd Molly, je kan trost zijn! Ik werd eerst helemaal gek van de jaloursie van Reid en Olivia samen. Ik kon het even niet aan. Zou graag naar haar willen schreeuwen dat ze het er ook zelf naar maakt met Will. Maar het is haar gelukt haar eerste kus! Het stukje van dat ze uiteindelijk bijna in bed terecht kwamen daar had ik een beetje mijn bedenkingen over. Gelukkig dat ze niet verder zijn gegaan, want het komt nogal desperate over. Ik ben blij dat Molly eindelijk iemand heeft, nu is de vraag eat Olivia hier van zal vinden.

21 augustus: pagina 203 tot 260 (tot hoofdstuk 27)

Femke: JAAA. Er is zo veel gebeurd inmiddels! Sorry dat ik ook niet meer echt volgens het leesschema van 35 pagina’s per dag lees. Soms wil ik wat langer doorlezen, soms wil ik wat eerder stoppen - da's wel onhandig, maar terug naar het verhaal. Dat van Will zag ik even niet aankomen. Wel dat hij Mina leuk vindt/vond, maar niet dat hij Molly niet leuk vindt; waarom zou je dan zo openlijk flirten? Het was wel erg obvious. Maaaaar dat is inmiddels niet meer relevant: eindelijk zijn ze samen! Reid en Molly: I ship it! Nu de bruiloft nog.. :)

21 augustus: pagina 249 tot 282 (tot hoofdstuk 32)

Tinke: Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje jaloers ben. Ik vind het zo schattig hoe ze met elkaar om gaan. Het is gewoon te mooi om waar te zijn. Maar dat zijn beginnende relaties ook. Maar ik ben blij voor je Molly! Ik wist vanaf het eerste moment al de Reid de ware was. Hij is een nerd en zulke meisjes zijn nou eenmaal helemaal into nerds. Ik weet niet wat ik van dit boek vind. Aan de ene kant heeft het wat, maar tegelijkertijd vind ik het zo niet cool. Ik moet nog even wachten want ik heb hem bijna uit!!

22 augustus: het boek uitlezen!

Femke: Uittt. Ik ben nog een beetje in twijfel over wat ik er nou van vind - ik sluit me aan bij wat Tinke hierboven schreef. Ons eindoordeel volgt sowieso nog in een apart spoilervrij artikel. Ik heb volgens mij niks met spoilers over het einde te delen dat ik wil zeggen dus dan heb ik nu ook niet zo veel te vertellen. Of hebben jullie nog een discussiepuntje waar we op in kunnen gaan? 

Tinke: Ik ben blij dat ik het boek uit heb. Ik heb er nogal gemixte gevoelens momenteel over. Aan de ene kant heb je natuurlijk die leuke Reid momenten, maar er zitten ook zo veel mindere stukken in. Ik had het eigenlijk wel zo verwacht dit einde. Beetje jammer, ik heb toch meer iets met variatie en juist niet doen wat we denken. Ik had liever gezien dat ze zou zeggen. Waarom heb ik eigenlijk een man nodig? Ik heb mezelf en dat is goed genoeg. 

Wat vinden jullie tot nu toe van De voordelen? Laat het ons weten in de reacties, dan kunnen we erover praten :) 



Reacties op: Buddy Reads: De voordelen van onbeantwoorde liefde (Spoilers!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...