Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kletsen met de boekbloggers van We love YA

op 25 juni 2016 door

Jullie kennen ons van onze frequente blogposts hier op We love YA, maar enkelen van ons hebben ook een eigen boekenblog. Vandaag vertellen we daar meer over zodat je nóg meer online leesvoer kan ontdekken! Geschreven door: Femke, Danique en Audrey.

Femke van de boekenblog Femke leest!

1. Vat je blog samen in een paar woorden.

Ontdekken, inspireren en beleven.

Op mijn blog combineer ik twee van mijn favoriete hobby's: lezen en schrijven. Ik hoop anderen net zo enthousiast te maken over boeken en lezen als ik zelf ben. Ik wil lezers graag kennis laten maken met nieuwe dingen. Als ik iets ontdek, deel ik dat graag. Lees ik een boek waarover ik enthousiast ben, dan hoop ik anderen ook enthousiast te krijgen. Heb ik een leuk evenement bezocht, dan schrijf ik daar over. 

2. Lees je sinds je een boekenblog hebt meer?

Ik wil niet per se beweren dat ik meer lees, maar ik denk wel dat de hele leeservaring anders is. Als boekenwurm is er namelijk zoveel meer te doen dan alleen boeken lezen, en dat wil ik graag overbrengen. Er worden tegenwoordig veel evenementen georganiseerd en de boekcommunity is groot. De afwisseling tussen al deze dingen maakt het zo leuk. Samen je passie delen is tof. En zo ontdek je ook weer leuke boeken die je kan lezen. 

3. Als je moet kiezen tussen nooit meer lezen en nooit meer bloggen, wat kies je dan?

O, help! Het hele punt is dat ik deze twee combineer, maar dat kan dan niet meer. Ik zou wel andere dingen weten om over te bloggen, maar ik kan echt niet zonder boeken. Dus ik kies voor nooit meer bloggen. Dan zoek ik wel een andere manier om te schrijven over boeken. Zolang het maar niet via een blog is, mag het nog, toch? 

Danique van de boekenblog Fandom Adventures

1. Vat je blog samen in een paar woorden.

Op mijn blog plaats ik vooral artikelen die mij interessant lijken, en af en toe ook een recensie. Ik doe het nog niet zo lang en soms heb ik er moeite mee om alles bij te houden. Tot nu toe heb ik al wel wat opgestoken. Ik heb bijvoorbeeld Buddy Tegenbosch geïnterviewd en dat is echt een speciale ervaring voor mij. Ik onderhoud mijn blog niet in m’n eentje, maar samen met een boekenmaatje.

2. Hoe ben je begonnen met je boekenblog?

Het idee speelde al een paar weken door mijn hoofd. Ik had al veel dingen uitgedacht. Het enigste wat ik nog niet precies wist, was de naam. Uiteindelijk heb ik Fandom Adventures gekozen en ik vind het nog steeds een leuke naam. Toen ik de naam ook had, was ik begonnen met de site. Ik koos voor Blogger van Google.

3. Wat is je doel als boekblogger?

Ik denk toch echt wel om meer in contact te komen met andere mensen die ook graag lezen.  Want een van de beste dingen van lezen is om er met elkaar over te praten!

Audrey van de boekenblog The Confession of a Book Nerd

1. Vat je blog samen in een paar woorden.

Persoonlijk. Enthousiast. Inspirerend. (Enorm zoetsappig.)

Nou ja, dat zijn de dingen die ik probeer na te streven. Ik ben een blogger die graag gernes verkent en tegelijk graag de gernes leest waarbij ik me het gelukkigst voel. En van de gevoelens/ervaringen die ik zo dagelijks meemaak wil ik graag een stukje delen. Omdat ik met een blog niet genoeg heb, heb ik ook de allereerste leesclub opgericht in België, Dear Book Nerd Book Club. Dus via die weg wil ik graag heel veel mensen inspireren en leren kennen. Plus, ik had het niet mis toen ik het oprichtte! Wat een lieve mensen heb ik leren kennen!

2. Wat is je leukste ervaring als boekblogger?

Elke keer als ik weer een reis van 3 uur maak om mijn grootste idolen te zien of juist gewoon omdat er een leuk blogevent is, leer ik nieuwe mensen kennen die dezelfde passie delen als ik. Wat is het leuk om de praten, gillen of samengevat, fangirlen over je hobby's. Al die mensen, dat is mijn leukste ervaring als boekenblogger!

3. Denk je dat recensies het belangrijkste onderdeel van een boekenblog zijn?

Nee, absoluut niet. Ik haat boekenblogs die geen persoonlijke content hebben en alleen saai vertellen welke boeken ze lezen en als het aan te raden is of niet. Ik hou van bloggers die persoonlijk bloggen en onderwerpen durven aansnijden die anders zijn dan anders. Ik hou van variatie. Persoonlijk denk ik zelfs dat het een boekenblog pas een boekenblog maakt als je je grenzen wil verleggen.

Kende jij onze blogs al? Bezoek ze via deze links: Femke, Danique, Audrey.



Reacties op: Kletsen met de boekbloggers van We love YA

Meer informatie