Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een leestipbrief aan... Audrey

op 27 maart 2018 door

Lieve Audrey, wat heb jij een liefde voor boeken zeg! Als ik in jouw lijstje kijk, zie ik dat je van veel verschillende genres houdt. Contemporary, fantasy, maar ook bijvoorbeeld af en toe een literair pareltje. Aan je favorieten te zien, hou je wel van een beetje zoete romantiek in je YA... maar ook van steengoede fantasy. Jeetje, ik heb wel een hele klus voor me zeg, maar dat moet vast wel lukken...

Een knaller van een fantasy

Natuurlijk weet jij (en de rest van onze club) dat ik recent stage ben gaan lopen bij HarperCollins Holland, en dat die nét Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi hebben uitgegeven. Omdat ik het geluk had om dit boek super vroeg te lezen, kwam ik erachter dat dit echt een steengoed fantasyboek is. Een fantasyboek dat ook wel bij JOU zou passen. Het bevat een heerlijke slow-burn romance, een fantastische fantasy-setting, én super sterke personages. Net zoals jouw favoriet: Vuur en as van Sabaa Tahir. Het verhaal is goed in elkaar gezet, en de magische wereld van Orïsha doet sterk denken aan die waar Laja en Elias in moeten overleven. Ook de magie en de verschillende goden, is een element waar jij denk ik erg van zal genieten. 

Als we het dan toch over fantasy hebben...

Aangezien je dus wel kunt genieten van een sterk fantasyboek met een krachtig vrouwelijk personage, is Everless van Sara Holland, misschien wel iets voor jou. Merel en ik lazen dit boek samen voor een duorecensie, en wij werden beide omver geblazen door dit boek. De wereld van Everless is magisch en uniek: alles draait er om tijd, en vooral om de tijd die je niet hebt. Sempera wordt geregeerd door een mysterieuze koningin, en onze heldin, Jules, moet proberen te overleven in een wereld waarin tijd macht... en vooral geld is. Dit boek zit vol spanning, magie, en vooral héél veel plottwists. Ik denk dat jij dit boek ook wel leuk zult vinden!

Maar ook heel erg belangrijk: romantiek!

Ik zag ook wel een aantal New Adult boeken in je lijstje, die je ook erg goed beoordeeld. Je houdt dus ook wel een beetje van boeken die wat volwassener zijn en iets romantischer... Dat kan ik wel begrijpen hoor! Nu ik wat ouder ben is YA soms ook íéts te jeugdig voor mij. Ik denk daarom dat de boeken van Colleen Hoover wel wat voor je zijn. Zij schrijft héél erg mooi, en vooral met heel veel emotie, drama en romantiek. Ik vind haar boeken daarom altijd super om te lezen wanneer je je echt even helemaal wil onderdompelen in een romantisch en vooral heel erg dramatisch verhaal. Persoonlijk vond ik Ugly Love van haar heel erg mooi. (Ik weet niet zeker of deze al vertaald is, maar hij is écht heel goed!). 

Heerlijke coming-of-age verhalen...

Ik zag dat je ook de boeken van John Green en David Arnold hoog had beoordeeld. Deze boeken bespreken maatschappelijke problemen van jongeren héél erg goed, en zijn soms een beetje quirky. Dat is juist heel erg leuk en interessant! En vooral heel erg belangrijk: het is belangrijk om boeken te lezen die gaan over mensen met andere problemen en perspectieven. Daarom denk ik dat de boeken van Benjamin Alire Saénz ook wat voor jou zullen zijn. Ik vond deze boeken écht magisch, zonder dat er echte magie in zat. Ze bevatten levensechte personages, problemen en situaties die heel erg aangrijpend zijn. Ik raad je aan om eerst Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum te lezen, en daarna De onverklaarbare logica van mijn leven

Als laatste...

Raad ik je mijn favoriet van vorig jaar aan: Iskari: De Laatste Namsara van Kristen Ciccarelli. Dit boek is zó ontzettend goed. En het bevat draken! Ik zag dat je de Talon-saga van Julie Kagawa ook leuk vond, dus dat kan dit natuurlijk geen misser zijn. Ook bevat dit boek een ontzettend goede mythologie over vertelkunst... en verhalen, en dat is (als lezer) natuurlijk heel toepasselijk. Ook bevat het een romantisch verhaal en een heldin waar je 'u' tegen zegt. Kortom: een must-read, zeker voor jou.

Dat was het alweer... Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad, maar dat denk ik wel. Misschien staan er al een paar op je lijst, misschien niet, maar ik hoop dat je enkele van deze boeken net zo leuk vind als ik. Ik heb er in ieder geval boeken in gestopt met een grote dosis romantiek, fantasy en vooral héél erg veel sterke vrouwelijke personages. Laat me vooral weten of je enkele van deze gaat lezen én wat je ervan vond!

Liefs,

Elke



Reacties op: Een leestipbrief aan... Audrey

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego ...

Sara Holland

Sara Holland

Sara Holland groeide op in een klein stadje in Minnesota, tussen honderden boeke...

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Kristen Ciccarelli

Kristen Ciccarelli

Kristen Ciccarelli debuteerde in 2017 met Iskari: de laatste Namsara. Op haar ze...