Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Benjamin Alire Sáenz

Artikelen 3 Spots 18

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde boek Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum. Daarnaast schreef hij enkele kinderboeken, nog een aantal YA-romans en gedichtenbundels.

Benjamin werd in 1954 geboren in Old Picacho, een piepkleine community in New Mexico, als middelste van zeven kinderen. Nadat hij de middelbare school had afgemaakt, studeerde hij in Denver geesteswetenschappen en filosofie. Daarna vertrok hij naar België, om theologie te studeren in Leuven. Hij was een tijdje priester in El Paso (Texas), voordat hij weer terugkeerde naar de universiteit.

Deze keer studeerde hij Engels en Creative Writing aan de universiteit van Texas. Nadat hij zijn master had behaald, studeerde hij een jaar aan de universiteit van Iowa. Daarna kreeg hij de prestigieuze Wallace E. Stegner fellowship, waarmee hij aan Stanford kon studeren. Dit hielp zijn schrijverscarrière: in zijn Stanford-tijd werd zijn eerste dichtbundel gepubliceerd. Benjamin werd toegelaten tot het PhD-programma van Stanford en studeerde er nog twee jaar langer.

Na Stanford gaf hij les aan de universiteit van Texas. Dit heeft hij drieëntwintig jaar gedaan: in mei 2016 is hij met pensioen gegaan. Ondertussen bleef hij schrijven, want zoals hij zelf uitlegt: ‘Ik weet niet hoe dat moet, niet schrijven.’

Laatste bewerking door Lindy de Jong op 23/07/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld - Benjamin Alire Sáenz Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Onze keuze van de maand mei
21 juni 2023 5 reacties
De Luisterboekhoek / Ons mooiste luisterboek van 2021
03 januari 2022 13 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken