Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een (leestip)brief aan... Brechtje

op 06 maart 2018 door

Brechtje, 

De afgelopen week ben ik je hele Hebban pagina afgespeurd zodat ik je de beste tips kon geven! Je hebt zowel een goed gevuld wil ik lezen plankje als een gelezen plankje dus ik heb zelf ook weer een aantal dingen op mijn verlanglijstje mogen zetten.  

Young Adult fantasy
Ik kom op jouw lijst veel van de echte klassiekers tegen.  Ze hebben niet allemaal hoge cijfers. Is dat misschien omdat je ze overhyped vindt? Zelf heb ik een aantal jaar geleden een serie ontdekt waarvan ik denk dat jij hem ook leuk zal vinden. Zowel het boek als de serie heet Significance van Shelley Crane. De serie is uitgegroeid tot een van mijn favoriete series dus ik hoop dat we dat snel kunnen delen. Het is een vier-delige serie die echt de moeite waard is. (Het boek is zelfs zo onbekend dat ik hem niet kon toevoegen.)

Een andere minder bekende serie is de Lux serie van Jennifer L. Armentrout. Ik heb deze serie al zo vaak herlezen. Bij het schrijven van een leestipbrief denk ik na over de boeken die ik zelf graag lees en herinner ik me dat ik deze boeken echt zo snel mogelijk weer wil lezen. De Lux serie bestaat uit vijf delen. 

John Green
Ik zie dat je twee boeken van John Green hebt gelezen. Je gaf ze beide niet denderende cijfers. Ik vraag me af waarom? Vond je ze te gehyped? Toch wil ik een (aantal) tip(s) geven op basis van de John Green boeken. Hear me out. Het eerste boek is een John Green boek genaamd Will Grayson, Will Grayson. Hij schreef dit boek samen met David Levithan. Ik was zelf een grotere fan van de stukjes van David Levithan. Hij schreef hierop later nog een vervolg. Dat boek heet Hold me closer. Het is in scriptstijl geschreven en is het toneelstuk over het leven van Tiny.

Tikkie!
Van Iris kreeg ik de tip om De zwarte met het witte hart van Arthur Japin te lezen. Dit omdat ik The Hate U Give een mooi boek vond. is een historische roman over een Afrikaanse prins die samen met zijn neefje naar Nederland zijn ‘verhuisd’ in de periode net na de afschaffing van de slavernij. Misschien is het een boek die we samen zouden kunnen lezen. Het leek mij in ieder geval een heel indrukwekkend boek.

Mijn laatste tip aan jou...
Toen ik door jou plankje heen ging stonden er ook veel realistische/ waargebeurde boeken op. Nu ik dit schrijf merk ik dat ik het niet bij een boek kan laten. Mijn eerste tip is Pogingen iets van het leven te maken: het dagboek van Hendrik Groen. Het is niet persé waargebeurd maar wel hoe het er in verzorgingstehuizen aantoe gaat. Mijn tweede tip is De Boekendief van Markus Zusak. Het boek gaat over een meisje in de oorlog. Ze steelt een aantal boeken van een rijke familie. Meer ga ik er niet over weggeven want het is echt een geweldig boek. 

Ik hoop dat je er een aantal nieuwe boeken uit kunt halen!

-Manon



Reacties op: Een (leestip)brief aan... Brechtje

Meer informatie

Gerelateerd