Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een (leestip)brief aan... Romée

op 23 januari 2018 door

Vandaag start een nieuwe rubriek op We Love YA! In deze rubriek bestudeert elk teamlid een gelezen-plankje van iemand. Op basis daarvan maakt diegene een lijstje met boekentips die ons medeteamlid zeker zullen bevallen. Vandaag onderzocht Audrey het plankje van Romée en ze heeft een paar geweldige tips! 

Geschreven door Audrey

Romée gaf 5 sterren aan Thirteen Reasons Why -> lees eens Brieven aan de Duisternis

Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer is mijn eigen favoriet van 2017. Deze YA contemporary over rouwverwerking en vooroordelen liet vorig jaar net zo'n grote indruk achter bij mij als Thirteen Reasons Why een aantal jaar geleden. Dit boek blijft je bij, ook al heb je al maanden geleden de laatste pagina omgeslagen. Het doet je nadenken én leert je ontzettend veel dingen, net als Thirteen Reasons Why. Ik denk dat je dit boek dus echt goed gaat vinden, Romée. 

Lange series lezen doet Romée graag -> lees The Lunar Chronicles 

The Lunar Chronicles van Marissa Meyer is een zesdelige (de tussenboekjes meegerekend) boekenreeks. Blossom Books gaf vorig jaar deze gerenommeerde serie een nieuwe kans en wat een geluk! Alle boeken zijn vorig jaar allemaal uitgebracht en je kan ze dus allemaal in één ruk uitlezen. Dat is niet het enige voordeel: de boeken zitten boordevol sprookjes, humor, liefde en originaliteit! Zeker een aanrader voor jou, Romée: aangezien je een fan bent van Percy Jackson en Throne of Glass, past deze serie zeker in je straatje! 

Romée gaf 3 sterren aan De voordelen van onbeantwoorde liefde -> probeer is Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld

Simon vs. was het debuut van Becky Albertalli, de auteur van De vooroordelen van onbeantwoorde liefde. Ik las Simon vs. al even geleden, maar de unieke boodschap en de humor zijn me altijd bijgebleven. Ook wordt het boek verfilmd en komt het in de Nederlandse bioscopen, dus dat is nog een reden om het boek te lezen! Geef Becky nog een kans, Romée. Je zult er geen spijt van hebben! 

Romée houdt van de serie van Ransom Riggs -> probeer eens Duizend Stukjes van Jou! 

De boeken (De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine) van Ransom Riggs zijn bijzonder en uniek. Hetzelfde gevoel had ik bij Duizend stukjes van jou van Claudia Gray. Dit boek over tijdreizen is zo goed uitgewerkt en is een van de weinige series die me bleef verbazen; boek na boek. Ik denk dat dat je deze boeken echt zult appreciëren, Romée! 

Zo, Romée, jij bent weer een aantal boekentips rijker! Ik hoop dat je een paar van deze boeken oppakt en er evenveel van kan genieten als ik heb gedaan. Maar jij, lieve lezer, kan misschien ook een paar van deze tips gebruiken! Laat mij (Audrey) zeker weten als ik je geholpen heb met het vinden van je nieuwe favoriete boek.

Hebben jullie misschien nog een tip voor Romée? Bekijk hier haar gelezen-plankje



Reacties op: Een (leestip)brief aan... Romée

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Claudia Gray

Claudia Gray

Claudia Gray is pseudoniem van Amy Vincent, een Amerikaanse schrijver van parano...

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Ransom Riggs

Ransom Riggs

Ransom Riggs (1979, Maryland, Verenigde Staten) is een Amerikaanse auteur e...

Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer was eerst werkzaam in de financiële sector voordat ze fulltime s...