Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Happy Birthday Harry Potter

op 31 juli 2017 door

Harry Potter, wie kent hem niet? En vandaag 31 juli is hij 37 jaar geworden, hiep hiep hoera. Daarom een eerbetoon aan Harry Potter!

''You're a wizard, Harry.''

De magische woorden die nog steeds in het geheugen van vele zitten. 20 jaar geleden dat Hagrid dit aan Harry vertelde. De woorden die alles veranderde voor de jonge tovenaar. 

Naam: Harry James Potter

Geboortedatum: 31 juli 1980

Plaats: Goderic's Eind

Haar: Zwart

Oogkleur: Groen

Getrouwd met: Ginny Wemel

Kinderen: James, Albus & Lily

Tinke

Ik ben eigenlijk niet echt op gegroeid met Harry Potter, daarvoor ben ik te jong. Toch ben ik op een bepaalde leeftijd begonnen met het lezen van de boeken. Harry Potter was echt een ontdekking voor mij. Een wereld vol met magie en veel fantasie. Ik hou echt van de boeken en de films. Een leven zonder Harry Potter kan ik mij ook niet voorstellen.

Favoriete boek:

Mijn favoriete Harry Potter boek is Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Wat ik zo fantastisch aan het boek vind is het plot. Natuurlijk zijn alle Harry Potter boeken echt super leuk, maar dit is mijn favoriet. Harry is hier geen beginnende tovenaar meer en kan veel meer en vooral de patronus vind ik echt heel erg leuk. Wat ik vooral leuk vind aan het boek is het einde, ik had het niet verwacht het verraad. 

Favoriete personage:

Mijn favoriete personage, erg lastig, ik vind zowel Hermelien als Sirius super leuke personages. Hermelien is echt een voorbeeld voor mij (met Rory van Gilmore Girls). Ik vind haar gewoon echt geweldig, hoe slim ze is op haar eigen vrouwelijke manier. Ik moet eerlijk zeggen het boek een overvloed van mannen heeft die een super belangrijke rol spelen, maar Hermelien is echt een sterk personage die echt een verschil heeft gemaakt tussen leven en dood. Sirius vind ik echt gewoon super leuk. Hij is naar mijn mening geniaal en ik hou echt van hem. Dat is ook een reden dat Harry Potter en de Gevangene van Azkaban mijn favoriete boek is. 

Favoriete Harry Potter momentje:

Mijn favoriete Harry Potter moment is het moment dat hij de bezemsteel krijgt van Sirius Zwarts. De snelste bezem van die tijd, Vuurflits. Deze passage, die zich afspeelt tijdens de kerst 3de jaar op Zweinstein is mijn favoriete moment. Ik vind dit vooral héél lief dat hij deze krijgt, natuurlijk van één van mijn favoriete personages :)

Iris

Ooit had ik alle Harry Potter boeken op een rommelmarkt op de kop getikt voor een niet al te hoge prijs. Ze hebben een hele lange tijd in mijn boekenkast gestaan voordat mijn vriendin me letterlijk gedwongen heeft te beginnen aan de serie. Dat was iets meer dan een jaar geleden. Toen ik eenmaal bij het vierde deel was kon ik niet meer stoppen en ging ik als een sneltrein door de laatste paar boeken. Exact een jaar geleden heb ik Relieken van de dood gelezen. 

Favoriete boek: 

persoonlijk is mijn favoriete boek Harry Potter en de Vuurbeker. Dit omdat de serie vanaf hier meer op jongeren gericht lijkt te zijn. Het wordt allemaal wat donkerder en Voldemort wordt voor het eerst "echt" geïntroduceerd. 

Favoriete personage: 

Dit is een moeilijke. Er zijn zoveel, maar er zijn twee die er voor mij boven uitsteken en waar ik niet tussen zou kunnen kiezen en dat zijn Tonks en Remus Lupin. Op een of andere manier vind ik deze twee het leukst. Ik heb er geen uitleg voor, maar zij trekken mij het meeste aan.

Favoriete Harry Potter momentje:

Mijn favoriete momentjes zijn de momentjes waarin professor Mcgonagall Umbridge disst. Zo is één van mijn favoriete stukjes uit het boek dat Harry door Umbridge is weggestuurd en Mcgonagall hem een koekje aanbiedt. 



Reacties op: Happy Birthday Harry Potter

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...