Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leuke boeken voor tijdens de stressvolle examenweek

op 19 mei 2017 door

Examens zijn altijd een bron van stress. Meestal heb je weinig tijd of zelfs geen zin om te lezen. Toch bestaan er zo van die boeken die je kunnen afleiden zodat je toch nog een ontspannende avond kunt doorbrengen. Speciaal voor jou zetten de leden van We Love YA die speciale, geweldige boeken op een rijtje!

The DUFF - Kody Keplinger
The99e4a6529917515b7c24e549081e954f.jpg Duff is een ontzettend leuk en makkelijk boek om te lezen! Het boek gaat over Bianca die twee hele knappe vriendinnen heeft. Bianca is meer een tomboy en wanneer Wesley haar vertelt dat ze een DUFF - Designated Ugly Fat Friend - is, vraagt ze hem haar te helpen om indruk te maken op haar crush Toby. Je kan het boek niet wegleggen en je leest er zo door heen. Het boek is nooit vertaald maar er is wel een eveneens te gekke film van gemaakt.

Confessions of a Shopaholic - Sophie Kinsella                                                                                                                               De Shopahlic serie is zo'n serie die je heerlijk op het strand kan lezen om tot rust te komen, maar is ook perfect om alle stress van de examenweek even te vergeten! Het boek gaat, net zoals de gelijknamige film die vrijwel iedereen gezien heeft, over Becky die een enorme shopverlsaving heeft. Ze wordt achtervolgt door alle brieven van de bank en moét dus iets aan haar dure hobby gaan doen, wat voor een leuk en vooral grappig verhaal zorgt! Je kunt lekker wegdromen en lezen over andere problemen dan die op je wiskunde examen, een perfect boek voor tijdens de examenweek dus. 

Hou je mond! - Sophie Kinsella

Net als het bovenstaande boek, is dit ook echt een toppertje van Kinsella. Als je houdt van een flinke doses humor, romantiek en een beetje awkwardness, dan is dit boek perfect voor jou. Het is vooral een boek waar je heel erg om lacht, en dat kan je mooi afleiden van die verschrikkelijk saaie leersessies en enge examen en tentamens. Hou je mond! gaat over Emma Corrigan, heeft een hoop geheimen. In een paniekaanval vertelt ze al deze geheimen aan een vreemde in het vliegtuig. Maar of ze die man ooit nog gaat zien of niet? Het is een super leuk en grappig boek, en zeker een aanrader!

9dfb3dc1a3554222f105a04e931005c4.jpg

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Dit boek heb ik tijdens mijn afgelopen tentamenweek gelezen. Dit kan ik jullie zeker aanraden. Een heerlijke feel-good om te lezen, je hoeft er niet te veel bijna te denken maar je kan lekker van het verhaal genieten. Ik had al eerder boeken van Han gelezen, een tijdje geleden, die vond ik geweldig! Ik snap ook niet waarom ik zolang heb gewacht met het lezen van dit boek. Als je toetsweek is afgelopen kan je meteen door met deel 2, P.S. Ik hou nog steeds van je!

Dit waren onze aanraders voor jullie! We hopen dat jullie er wat aan hebben. Laat in de reacties weten wat jullie geschikte boeken vinden of welke jullie gaan lezen! Als jullie nu in de examens zitten, nog veel succes met de laatste week!!



Reacties op: Leuke boeken voor tijdens de stressvolle examenweek

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...

Jenny Han

Jenny Han

Jenny Han is geboren en opgegroeid in Richmond, Virginia. Ze ging naar de Univer...