Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday #1

op 20 november 2017 door

Vanaf nu hebben wij op maandag weer een nieuwe rubriek voor jullie genaamd Music Monday. In deze rubriek krijgt iemand van ons een aantal muzieknummers voorgeschoteld van een ander lid van de club en diegene moet bij elk nummer een boek of een personage vinden die daar het beste bij zou passen. Iris is als eerste aan de beurt en heeft de nummers toegewezen gekregen van Audrey. Let's go!

Look what you made me do - Taylor Swift

Dit nummer doet me denken aan een boek, waarvan de hoofdpersoon op de één of andere manier gekwetst is en daardoor een hele ontwikkeling heeft doorgemaakt. Mijn eerste ingeving komt terecht bij Katniss Everdeen van The Hunger Games geschreven door Suzanne Collins. Katniss was eerst dit arme meisje dat voor haar familie zorgde in district 12, maar nadat ze mee heeft gedaan aan de Hongerspelen, verandert ze langzaamaan in een rebel die zich tegen het Kapitaal keert en tegen president Snow.

 

I believe - Yolanda Adams (Honey)

I believe gaat volgens mij voornamelijk over geloof hebben dat iets je gaat lukken, doorzettingsvermogen. Hiervoor ga ik voor Sam uit Surf! Van Chris Vick. In het boek wil Sam leren surfen. Hij is net verhuisd en heeft nog geen vrienden, maar heeft wel een stel surfers ontmoet. Hierdoor raakt hij geïnspireerd om ook te leren surfen en gaat hij door totdat hij het kan. Je ziet in het boek hoe hij valt, maar ook weer opstaat om vervolgens nog uren door te gaan met oefenen, totdat het hem lukt een paar golven succesvol te pakken.

 

Shape of you - Ed Sheeran

Wie kent dit nummer tegenwoordig nou niet. Ik denk dat ik met dit nummer voor Een hof van mist en woede van Sarah J. Maas ga en dan vooral met betrekking op Rhysand en Feyre. Die twee zijn zo met elkaar verbonden soms wordt dat gewoon irritant, want dan denk je 'gaan ze nu alwéér?'. Ondanks dat zijn ze nog steeds mijn OTP en ik denk ook niet dat dat snel zou veranderen.

 

Pompeii - Clinton Shorter

Dit nummer heeft geen lyrics. De muziek is een beetje donker en klinkt als muziek dat in de film gedraaid wordt als er mensen op het punt staan te beginnen met vechten. De muziek bouwt zich op van zachtjes naar hard gecombineerd met een volle instrumentatie (wat inhoudt dat er veel instrumenten worden gebruikt om het nummer 'vol' te laten klinken). Ik denk dat een boek dat hierbij zou passen Throne of Glass is van Sarah J. Maas. Het boek begint eigenlijk heel rustig en zachtjes, maar bouwt zich op naar een hoogtepunt aan het einde van het boek. Ik ga niet te veel zeggen anders verklap ik misschien delen van het boek.

 

Mamma Mia - ABBA

Oh man, dit vind ik een moeilijke. Een koppel die uit elkaar ging, omdat de één niks gaf om de ander, maar ze toch telkens weer bij elkaar terug komen. Mijn eerste ingeving is misschien Jace en Clary van The mortal instruments, maar het was niet echt zo dat Jace niks om Clary gaf. Er gebeurde gewoon heel veel om hen heen wat betreft familiezaken en demonen en de wereld redden enz. Ze zijn een paar keer uit elkaar geweest, maar eindigde achteraf toch altijd weer bij elkaar.

 

Dit was de Music Monday voor deze week. Laat in de reacties weten welke boeken jij bij deze nummers zou kiezen en tot volgende week!



Reacties op: Music Monday #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...