Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday #7

op 07 januari 2018 door

Het is alweer maandag en tijd voor de aller-allerlaatste Music Monday! In deze Music Monday geeft Merel liedjes door aan Elke die hierbij passende boeken moest zoeken. Benieuwd naar wat zij vond? Lees snel verder!

Thunderstruck - AC/DC

Wauw, deze vond ik héél erg lastig. Hoewel ik dit nummer super vet vind, is het toch best moeilijk om een YA-boek aan zo'n rocknummer te koppelen. Ik dacht meteen aan Thor, dat is echt erg. Maar ja, dat kan natuurlijk niet, want dat is geen boek! Ik zou het nummer daarom denk ik koppelen aan An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir.  Oké, nu ga ik heel creatief zijn. Het eerste couplet slaat op Laia die zich alleen voelt in de wereld: niemand wil haar helpen en ze voelt zich 'thunderstruck' door alle gebeurtenissen. Maar dan is daar... Elias. Op hem slaat het tweede couplet... aangezien hij nogal een player is. En hij heeft nogal lol en totaal geen moeite met het breken van de regels? Ik weet niet. Mijn analyse van het eerste couplet is beter, hmpf. 

Something Just Like This - The Chainsmokers & Coldplay

Ik weet niet waarom, maar op een bepaalde manier vind ik Cress van Marissa Meyer hier héél erg bij passen. Het nummer is een soort wens: "I want something just like this". Het voelt gewoon als Cress die fangirlt over een romance met Thorne. En dat ze dan ook haar idolen verafgood... Ik weet niet, maar dit is een best dromerig nummer dat ik echt bij Cress vind passen. 

Mr. Brightside - The Killers

DIT BOEK SCHREEUWT ECLIPSE VAN STEPHENIE MEYER. Dit is te grappig. Doet dit nummer je niet denken aan Jacob van de Twilight-saga? Hij is ontzettend jaloers op Edward, aangezien hij hotel de botel is van Bella. Waarom vind ik dit nummer dan specifiek bij Eclipse passen? Omdat de hoofdpersoon in het nummer het heeft over 'zijn kus'. Nou ja, ik dacht meteen aan de love triangle in Eclipse waar Jacob en Edward beiden Bella kussen, ha! En Jacob is ziekelijk jaloers. Ja, dit is een perfecte keuze. 

Believer - Imagine Dragons

Eerst dacht ik aan een compleet ander boek, maar toen dacht ik ineens weer aan The Hunger Games trilogie van Suzanne Collins. Eigenlijk past dit boek heel erg goed bij Mockingjay. Uit haar pijn haalt Katniss de kracht om te vechten en te geloven in een rebellie waar ze ineens het gezicht van is geworden. Ik had altijd het gevoel dat Katniss zich niet helemaal op haar plaats voelde als gezicht van de rebellie, maar dat ze erin groeide met de pijn die Snow haar deed. En dan de 'you' waar de hoofdpersoon in het nummer naar verwijst, zijn voor mij meerdere personen. Snow, Peeta, Gale, maar ook bijvoorbeeld Prim. 

September - Earth, Wind & Fire

Op een vreemde manier herrinert dit boek mij aan Passion van Lauren Kate. Het liedje gaat overduidelijk over een koppel dat elkaar ontmoette in september en verliefd werd. Toch vraagt de hoofdpersoon constant: 'do you remember?' Dat is nou net het hoofdthema van de hele Fallen-serie... maar dit is wel een upbeat liedje, waardoor ik me wel afvraag of het er zo goed bij past. Misschien als er een dramatischer, acoustische versie van is?  Het nummer heeft ook iets vrolijks en schattigs. Het gaat over de vrolijkheid en het verlangen naar de liefde... en hoe gelukkig je bent met díé perfecte persoon. In Passion zien we alle verledens van Luce en Daniel, waardoor Luce zich steeds meer gaat herinneren en hun liefde echt tot leven komt. Ze zijn perfect voor elkaar. En dat is de basis van Fallen. Dus, ik blijf toch bij mijn keuze! 

Zo, dit was het alweer! Wat vonden jullie van Elke's keuzes? En zijn dit nummers waar jullie wel eens naar luisteren, of juist totaal niet? Wat vonden jullie van deze rubriek?

Geschreven door Elke en Merel



Reacties op: Music Monday #7

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...

Lauren Kate

Lauren Kate

Lauren Kate groeide op in Dallas, ging naar school in Atlanta, en begon met schr...