Music Monday #6

op 01 januari 2018 door

Het is weer maandag en dat betekent: Music Monday! In deze editie gaat Clublid Elke op Spotify op zoek naar liedjes voor Clublid Merel, en dat is nogal een klus. Bij Music Monday moeten er natuurlijk wel een beetje ambivalente liedjes bij zitten, met veel betekenis erachter. Benieuwd naar welke liedjes Elke heeft uitgekozen en welke boeken Merel er aan heeft gekoppeld? Lees dan snel verder!

The Night We Met - Lord Huron

Oei, wat een zielig liedje. Daar houd ik niet zo van. Wel is het een heel mooi en emotioneel liedje. Deze persoon heeft een belangrijk persoon is zijn leven verloren en heeft er spijt van deze persoon ooit ontmoet te hebben, maar toch ook weer niet. Het doet me denken aan Thirteen Reasons Why en dan vooral aan Clay, die Hannah verliest en er verdrietig, maar ook boos en verward om is. 

Conquistador - Thirty Seconds To Mars

Lekker upbeat en battle ready is dit liedje. Het doet me denken aan A Court of Wings and Ruin, en dan vooral het stuk van de 'oorlog', waarin je middenin het gevecht zit. Ik kan me voorstellen dat de tekst uit dit liedje precies de gedachten zijn die Rhysand heeft tijdens de oorlog. Ik hou er wel van!

Just One Last Time - David Guetta ft. Taped Rai

Dit liedje doet me denken aan, wederom het laatste deel van een serie: The Death Cure van de Maze Runner serie. De personages realiseren zich op een gegeven moment ook dat de wereld bijna tot zijn einde komt en het zo niet verder kan, dus zoals er in het liedje ook gezegd wordt 'with "there's no tomorrow" echo in my mind' leven zij op dat moment. Niet helemaal mijn ding, dit liedje. 

Centuries - Fall Out Boy

Dit was het enige liedje dat ik al kende! Wederom een beetje een battle liedje, iemand wil als een held herinnerd worden. Het doet me vooral denken aan de film Tenacious D, haha! Maar als ik er een boek mij moet kiezen is het denk ik 54 Minuten. Tyler doet iets vreselijks, maar wil vooral herinnerd worden door de wereld ('Remember me, for centuries!') en vind zichzelf niet per se slecht. Ik krijg een beetje de rillingen als ik dit liedje met dit verhaal koppel. Ik hou wel erg veel van dit liedje en het boek apart!

Devils Side - Foxes

Hmm, volgens mij gaat het over een meisje die nog wel verliefd is op een jongen, maar hij heeft ook een slechte kant en ze weet niet wat ze moet doen. Ik vond het lastig deze te koppelen, maar ik ga dan toch voor Twilight. Hoewel het niet helemaal klopt, aangezien Bella de 'Devil side' wel leuk vind.

En dat was de Music Monday! Wat vonden jullie van Merel's keuzes?Reacties op: Music Monday #6

Meer informatie

Gerelateerd