Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Populaire boeken die wij (nog) niet gelezen hebben #2

op 10 januari 2018 door

Er zijn zoveel goede boeken op de wereld, en telkens als je denkt dat je helemaal bij bent, komen er weer nieuwe boeken op je TBR-lijst! Hierdoor komen sommige boeken en series in de vergetelheid. Aan andere boeken kom je niet toe, of trekken je gewoon niet zo aan. Herkenbaar? Wij delen de boeken die wij (stiekem) nog niet gelezen hebben.

Merel: Ik ben met het eerste boek begonnen, maar heb nooit de Mortal Instruments afgelezen, hetzelfde geldt voor de Edelsteentrilogie en The Lunar Chronicles. Het trok me gewoon niet zo aan! Ook ben ik (nog) niet begonnen aan De Selectie, de meningen daarover zijn zo verdeeld, dat ik bang ben dat deze me teleur gaat stellen. Ook de Did I mention I Love You serie heb ik niet gelezen, maar deze lijkt me (na het lezen van In het Diepe), die ook van Estelle Maskame is, te zoetsappig voor mij. De Ontdekking van de Hemel is dan niet Young Adult, maar wel heel populair en deze heb ik ook nog niet gelezen. Zou ik nog wel willen, maar het aantal pagina's maakt me bang! Daarnaast vond ik De Aanslag niet te doen... Sorry literatuur liefhebbers.  

Brechtje: De eerste populaire boeken waar ik aan denk is The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Ik kan niet op Bookstagram kijken zonder de serie voorbij te zien komen! Ik heb alle boeken wel goedkoop weten te scoren op een boekenmarkt, maar ik ben niet verder gekomen dan het eerste deel. En die vond ik nog niet eens zo heel erg goed, om eerlijk te zijn... Ik hoop dat als ik de volgende delen oppak, dat ik niet teleurgesteld word. Nog een bekende serie die ik nog niet compleet heb gelezen is de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi. Omdat ik (mede dankzij alle lovende reacties) best wel hoge verwachtingen had van de serie, ben ik hier ook niet verder gekomen dan het eerste tegenvallende boek. En het gaat nog wel even duren voordat ik het volgende deel op ga pakken, denk ik... Een standalone die ik heel graag nog wil lezen, maar nog niet heb gedaan, is Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertelli. Ik vind de lange titel altijd bijzonder, haha! Ik heb het boek vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen, en ik moet hem binnenkort echt een keer gaan oppakken.

Audrey: Er zijn zoveel mooie boeken in de wereld, maar er is zo weinig tijd! (Héél frustrerend...) Ik wil graag nog zoveel lezen en zeker als iedereen er al zo'n goede commentaren op gegeven heeft. Schandalig, maar ik heb The Fault in our Stars van John Green nog niet gelezen, alhoewel ik het boek wel in mijn kast heb staan. Ook heb ik ontzettend veel gehuild bij het zien van de film, dus ik snap nog steeds niet waarom ik er nog niet aan ben begonnen. Ook heb ik, net als Brechtje, heel veel zin om The Lunar Chronicles te lezen van Marissa Meyer. Ik heb ook alle delen in mijn kast staan, maar ik heb alleen deel één en twee gelezen. Ook moet ik, schandalig, nog alle boeken van Harry Potter lezen. (Tja, in 2018 wil ik zeker een Harry Potter-challenge met mezelf aangaan...) 

Iris: Ik ben het met Audrey eens dat er nog zo veel fantastische boeken zijn, die ik nog wil lezen, maar dat er simpelweg zo weinig tijd is. Ik zou heel graag de Throne of Glass - serie uit te lezen. Ik heb een jaar geleden de eerste twee boeken gelezen, maar ik heb nog geen tijd gehad om die andere te lezen. Daarnaast zou ik nog de Fallen - serie lezen. Ik heb deze serie al eeuwen lang in mijn boekenkast staan, maar ik ben er nog nooit aan toe gekomen, wat ik heel jammer vind. Tot slot staat De Edelsteentrilogie van Kerstin Gier al tijden op mijn wil ik lezen - lijstje. Over deze serie heb ik al zoveel goede dingen gehoord en ik ben erg benieuwd. 

Welke bekende boeken heb jij nog niet gelezen? 



Reacties op: Populaire boeken die wij (nog) niet gelezen hebben #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Harry Mulisch

Harry Mulisch

Harry Mulisch (1927-2010) groeide op als zoon van een Oostenrijks-Hongaarse vade...