Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rare Weetjes Over Schrijvers #2

op 26 november 2017 door

Vandaag weer een nieuwe Rare Weetjes Over Schrijvers, omdat jullie enthousiast waren over de vorige! In deze rubriek krijgen jullie de gekste, leukste en meest bizarre feitjes te weten over jullie favoriete YA-schrijvers. Veel plezier!

  • Sabaa Tahir, schrijfster van Vuur en As (die Elke en Tinke aan het lezen zijn voor de Buddy Reads) is zelf, net als één van haar hoofdpersonen Elias, opgegroeid in de woestijn, waar haar ouders een motel hadden. Open dat ze is, verteld ze op haar website dat ze als ze geen schrijfster zou zijn, graag astronaut zou zijn geworden! Ook zijn haar special skills Britse accenten nadoen, telemarketers in de maling nemen door te doen alsof ze een product van een ander bedrijf wilt aansmeren, en dierengeluiden nadoen. This woman has talents!
  • De onlangs overleden YA schrijfster van Nederlandse bodem Helen Vreeswijk had dyslexie. Tevens heeft ze, voor ze fulltime schrijfster werd, bij de politie en bureau HALT gewerkt. Wat een powervrouw! Je wordt gemist, Helen. 
  • Stephanie Perkins, schrijfster van Anna and the french kiss en There's something inside your house (de Yay or Nay daarvan vind je hier), woont in een huis waarvan elke kamer een andere kleur heeft. Alle kleuren van de regenboog, zegt ze zelf. Ook heet haar kat Mr. Tumnus, naar het boek van Narnia.
  • Je kent haar misschien als Claudia Gray, schrijfster van Een miljoen werelden met jou, maar haar echte naam is Amy Vincent! Ja echt, ze schrijft dus onder een pseudoniem. Ook heeft ze een tijd gewerkt als DJ en heeft ze Star Wars novelles geschreven. Wat die schrijfsters toch allemaal niet doen voor ze bekend worden. 
  • Kiera Cass, schrijfster van De Selectie verzamelt haar hotelpasjes wanneer ze buiten de deur slaapt omdat ze boek events of meetings heeft. Ze heeft er al meer dan 30. Tevens lust ze geen koffie of thee, dus drinkt ze vaak gewoon warme chocolademelk.
  • Het idee voor Twilight kwam voor Stephenie Meyer in een droom. Ze schreef hem op (de exacte droom staat ook in het boek, hoofdstuk 13) en binnen drie maanden schreef ze Twilight! Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat het boek gepubliceerd ging worden, maar Stephanie werd flink aangespoord door haar zus. Dat het boek meer dan 250 miljoen keer verkocht zou worden, had Stephanie natuurlijk niet durven dromen. 

'If I could dream at all, it would be about you'

- Edward Cullen

Dat was hem weer voor deze keer! Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om deze rare feitjes te  lezen. Wat vonden jullie de raarste?

Geschreven door: Merel

Bronnen:

https://www.sabaatahir.com/bio/

http://helenvreeswijk.nl/biografie/

http://stephanieperkins.com/about/

https://www.famousbirthdays.com/people/claudia-gray.html

https://www.thefactsite.com/2014/02/stephanie-meyer-facts.html

http://www.epicreads.com/blog/5-things-you-probably-didnt-know-about-kiera-cass/



Reacties op: Rare Weetjes Over Schrijvers #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1961 - 2016) was een Nederlandse auteur van misd...

Claudia Gray

Claudia Gray

Claudia Gray is pseudoniem van Amy Vincent, een Amerikaanse schrijver van parano...

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van YA-romans. Ze werkte eerder als ...

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...