Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read - voorjaar 2018

op 08 december 2017 door

Afgelopen week belandde er weer een nieuwe editie van Ready to Read met daarin het overzicht van Engelstalige boeken die in het voorjaar verschijnen op onze deurmat! In dit artikel vertellen we jullie welke boeken ons wel aanspreken. Ben je al nieuwsgierig...? :)

1. People like us - Dana Mele

Femke: Als ik het goed begrijp, gaat dit boek over iemand die verdacht wordt van het feit dat het levenloze lichaam van een meisje in de rivier is aangetroffen? Het boek wordt omschreven als een psychologische thriller en dat is al een reden om het boek in de gaten te houden: ik houd van boeken met verrassingen erin! Sowieso was de cover er al één die me meteen opviel. Ik ben zelf alleen niet zo'n fan van lezen in het Engels, dus lieve uitgevers: vertalen jullie dit boek naar het Nederlands? :)

2. Restore Me (Shatter Me #4) - Tahereh Mafi 

Audrey: Ik zal eerlijk zijn dat ik er lang op gewacht heb. Het vervolg van mijn allerlievelingserie verschijnt in maart. Ik heb na de afsluiter van de trilogie zo op gehoopt dat er nog boeken gingen komen en een aantal maanden geleden deed Tahereh de aankondiging. Je hebt geen idee hoe ik gegild heb! Ik verwacht zoveel van dit boek. Vooral omdat er nog zo'n grote wereld is die verkend moet worden. Ik kan niet wachten tot ik dat boek in mijn hand heb! 

3. A Reaper At The Gates (Vuur en As/Ember in the Ashes #3) - Sabaa Tahir

Merel: Dit is het derde deel van Vuur en As (waarvan je het eindoordeel van de Buddy Reads overigens hier kunt vinden). Het is een fantasy-YA dat zich afspeelt in het Imperium, vanuit de twee hoofdpersonen Laia en Elias. Ik vond het eerste deel ge-wel-dig en wil snel beginnen aan het tweede deel, voor ik het derde deel te pakken krijg. Het boek zo moeilijk weg te leggen en zó spannend.

4. The Hazel Wood (Hazelwoud) - Melissa Albert

Elke:  Ik ben altijd al dol geweest op sprookjes-YA, maar op een bepaalde manier klinkt dit verhaal heel erg uniek. Het gaat over sprookjesverhalen, en is niet echt gebaseerd op een sprookje, en misschien is dat nou wat het zo interessant maakt. Het verhaal gaat over de zeventienjarige Alice, wiens grootmoeder (een bekende schrijfster van donkere sprookjes) overlijd en moeder gestolen wordt door een figuur uit Hinterland, de bovennatuurlijke wereld waar haar grootmoeders sprookjes in plaatsvinden. Deze verweving van realiteit en het bovennatuurlijke klinkt erg intrigerend en daarom kijk ik echt uit naar dit boek. Ook wordt hij in het Nederlands vertaald door uitgeverij Moon. 

5. Goodbye Days - Jeff Zentner

Claudia: Dit boek gaat over Carver, een jongen op de middelbare school die na het schrijven van een smsje drie vrienden verliest in een auto ongeluk. Hij geeft zichzelf de schuld van dit ongeluk en moet nu een manier zien te vinden om hier mee om te gaan. Ik ben erg benieuwd naar hoe dit boek is uitgewerkt; het lijkt me ontzettend moeilijk om je drie beste vrienden te verliezen, en vooral als je dan ook nog denkt dat het jouw schuld is. Hoe ga je hiermee om, hoe kun je jezelf vergeven, hoe verwerk je deze tragische gebeurtenis? Het lijkt me een erg mooi boek en ik kijk er naar uit het te lezen.

6. Reign of the fallen - Sarah Glenn Marsh

Iris: Reign of the fallen gaat over Odessa en het is de taak van Odessa om als ze gestorven zijn, de ziel van de adel weg te trekken uit het dromerige Deadland en weer terug te brengen naar het land waar ze nu zijn. Dit kan alleen onder één voorwaarde: diegene die teruggebracht zijn van de dood moeten ten alle tijden bedekt blijven. Als er ook maar een klein beetje huid niet bedekt is, begint het proces van de verandering in een zombie-achtig wezen genaamd Shade. Maar dan stort deze gelukkige wereld volledig in als blijkt dat iemand opzettelijk Shades aan het maken is. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld en heel spannend. Daarom ben ik eigenlijk wel heel benieuwd hoe dit verhaal gaat en zou ik het best nog wel een keertje willen lezen.

Wil jij voortaan ook de Ready to Read kunnen doorbladeren? Schrijf je hier in zodat je het magazine komend kwartaal thuis ontvangt!



Reacties op: Ready to Read - voorjaar 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...

Melissa Albert

Melissa Albert

Melissa Albert is auteur en redacteur bij de Barnes & Noble Teen B...