Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Shortlist Hebban YA Awards

op 27 september 2017 door

Hebban organiseert dit jaar voor de derde keer de Hebban Awards. De shortlist en runner-ups voor de Hebban Awards zijn sinds vorige week bekend, en dat betekent dat er gestemd mag worden! Benieuwd wat wij als YA fanaten vinden van de genomineerden in de categorie young adult en naar welk boek onze stem uitgaat? Lees dan snel verder!

Claudia

Van de zes boeken op de shortlist heb ik er zelf drie gelezen, namelijk Duizend Hoog, Het Zwarte Hart en Hof van Mist en Woede. Maar voordat ik de mail opende waarin stond dat de shortlistboeken bekend gemaakt zouden worden, had ik al een boek in mijn hoofd waar ik graag op zou willen stemmen. Zoals jullie misschien al weten, ben ik een ontzettend grote fan van Sarah J. Maas. En gelukkig staat ze ook in de lijst, en zelfs twee keer! 13 minuten van Sarah Pinborough staat in de Runner-up lijst, dat vond ik zelf een van de leukste boeken die ik dit jaar heb gelezen. Voor mij was het een moeilijke keuze voor een van deze drie boeken, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor deel twee uit de serie van Maas; Hof van Mist en Woede. Ik denk zelf dat er een goede en gevarieerde selectie is gemaakt van genomineerde boeken, en dat er zeker voor iedereen een boek bij zit dat hij/zij hartstikke leuk vond. 

Tinke 

Van de 6 boeken van de shortlist heb ik er 4 gelezen: Duizend Hoog, Sterrenstof, Het zwarte Hart en 54 minuten. Ik heb 5 van de 6 boeken van de YA short list. De enige die ik niet heb is Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van de universum. Ik vond zelf Duizend Hoog heel erg leuk en dat is ook het boek waar ik op heb gestemd! Mijn runner-up is Phobos! Ik vind dat zo'n leuk boek, helemaal geweldig. Momenteel lees ik Cel 7 en dat boek doet mij zo denken aan Phobos. 

Elke

Van de 6 boeken op de shortlist, heb ik er maar één gelezen: 54 minuten. Eigenlijk redelijk ernstig, zo weinig, maar ik moet ook toegeven dat ik vreselijk achterloop. Nu heb ik wel al veel goeds gehoord over de boeken die op de shortlist staan (en heb er ook al veel aangeschaft), dus ben ik wel benieuwd voor welk boek de lezers gaan kiezen. Zelf vond ik 54 minuten ontzettend aangrijpend, en heeft die mijn stem zeker verdiend. Op de longlist staan er dan weer wat meer die ik gelezen heb, zoals Cress, the Diabolic en 13 minuten. Mijn éérste keus is dus duidelijk 54 minuten, met als runner-up (heel grappig) 13 minuten. Ik hou het bij de tijdsitels vandaag! 

Audrey

Mijn aller- allerliefste schatje, Sterrenstof van Krystal Sutherland staat op de lijst, dus ik ben een dolgelukkig meisje. Sterrenstof is een van mijn favorieten uit 2016, dus ik vind het echt geweldig dat dit boek het gemaakt heeft op de shortlist van Hebban. (Super stuiterblij!) Van de shortlist heb ik ook 54 minuten en Hof van Vleugels en Verwoesting gelezen. De anderen staan al eeuwig op mijn to read-lijst, maar helaas ben ik er nog nooit toe gekomen om de andere boeken te lezen. Van de runners-up heb ik er ook al een paar gelezen en daar staan ook enkele van mijn favorieten tussen. Zo mag Een fakkel tegen het Duister, 13 minuten en The Jewel zeker winnen. Ik ben heel benieuwd naar de uitslag van de awards. Mijn ultieme stem gaat naar Sterrenstof. (Hoe onverwacht...)

Femke

Ten eerste wil ik even gezegd hebben dat ik het echt een heel goede shortlist vind. De boeken zijn volgens mij erg gevarieerd en allemaal favorieten van afgelopen jaar, voor ieder zit er wel iets tussen dat ie kent, heeft gelezen of super tof vindt! Voor mij is er dan ook niet één boek dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Ik heb de helft gelezen, de andere helft niet. Hof van mist en woede en Het zwarte hart hoef ik ook eigenlijk niet te lezen; ik ben niet zo'n fantasyfan. Volgens mij zijn er wel heel veel mensen enthousiast over deze boeken, dus het zijn zeker goede kanshebbers! Aristoteles en Dante heb ik tot mijn grote spijt nog niet gelezen. Ik wil het zo graag, maar so many books, so little time!! Als ik dit boek gelezen had, zou de kans groot zijn dat ik erop zou stemmen: volgens mij past dit boek heel goed in mijn straatje.

Duizend hoog vond ik een vermakelijk boek, Sterrenstof viel me eerlijk gezegd wat tegen en 54 minuten is me lang bijgebleven, ook al had ik er wel iets op aan te merken. Ik denk daarom dat ik op die laatstgenoemde zou stemmen, maar kiezen is moeilijk! En dan hebben we ook nog de runner-ups. Mijn favoriet daarvan is ongetwijfeld 13 minuten: grote kans dat ik wil dat dat boek er met de prijs vandoor gaat. Kortom, ik moet nog even denken & twijfelen. Weten jullie wel al naar welk boek je stem uitgaat? 

Stemmen kan hier tot en met 8 oktober. Je maakt bovendien kans op een pakket met boeken naar keuze ter waarde van 200 euro. Deze prijzen worden aangeboden door Libris en Blz. Op welk boek stem jij?



Reacties op: Shortlist Hebban YA Awards

Meer informatie

Gerelateerd