Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Battle of The Boys: Harry Potter

op 08 februari 2018 door

We hebben het allemaal wel eens een boek gelezen met een love triangle. Natuurlijk moeten we een keuze maken tussen drie fantastische boys. Als YA-club kunnen we niet achterblijven met die hard fan zijn van een jongen. Maar wij zijn het niet altijd met elkaar eens met wie het hoofdpersonage moet gaan. Bij welk team hoor jij? Vandaag een speciale editie, wie had er moeten eindigen met Hermelien? 

HET BOEK

Harry Potter

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harrys hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

DE JONGENS

Naam: Harry Potter

Geboortedatum: 31 juli 1980

Lengte: Tussen 1.67 - 1.80 meter

Haarkleur: Zwart

Oogkleur: Groen

Naam: Ron Wemel

Geboortedatum: 1 maart 1980 

Lengte: 1.80 meter

Haarkleur: Rood

Oogkleur: Blauw 

Naam: Draco Malfidus

Geboortedatum: 5 juni 1980

Lengte: onbekend

Haarkleur: Wit-blond

Oogkleur: Groen

HARRY VS. RON VS. DRACO

Waarom Harry?

Elke: Harry is een fantastisch maar gecompliceerd personage. Hij heeft een verschrikkelijke jeugd gehad, maar haalt altijd toch de kracht ergens vandaan om verder te gaan, en hij is de loyaalste en beste vriend die je maar kunt hebben. Ook is Harry grappig (denk aan zijn stunt in boek 3 met Draco... bij the Shrieking Shack.), onbaatzuchtig (hij sterft voor iedereen om Voldemort te kunnen verslaan), loyaal (hij zal alles doen voor zijn vrienden en familie), en vol passie. Hij zal altijd vechten voor wat juist is, en dat vind ik geweldig aan hem. En hij komt op voor zijn vrienden, zoals Dobby. Ook heb ik iets voor zwartharige jongens... En Harry leek me gewoon dé perfecte vriend. Harry is ook een super goede vriend voor Hermelien, en ik heb altijd al iets gehad met friendship-to-lovers. Ik denk dat ze elkaar goed aanvullen, en niet zo clashen als Ron en Hermelien... Hermelien kon, voor mijn gevoel, Harry altijd weer indammen als de gevaarlijke ideeën en de beroemdheid naar zijn hoofd steeg. (Is het trouwens ook niet zo dat J.K. Hermelien en Harry ook eigenlijk samen wilde laten eindigen, maar toch heeft gekozen voor Ron? Hmmm... interessant.)

Waarom Ron?

Merel: Van deze drie past Ron toch altijd het allerbeste bij Hermelien... Hoewel ze eigenlijk elkaars tegenovergestelde zijn, vind ik ze daarom juist perfect! Hij is lief en grappig en een beetje suf, Hermelien slim en knap en vriendelijk, hoe schattig zijn ze bij elkaar?In de serie draaien ze lekker om elkaar heen, terwijl ze (vooral in boek 5, 6 en 7) eigenlijk heel goed bij elkaar passen. Persoonlijk ben ik wel team Draco, ik had vroeger een enorme crush op de acteur die hem speelt, maar hij past niet goed bij Hermelien (hij past namelijk bij mij, lees je dit Tom Felton?).  

Waarom Draco?

Tinke: Ik ben voor Draco. Ja het klinkt echt afschuwelijk, want Draco is slecht. Maar toch ben ik fan en ship ik Draco en Hermelien. Ze passen ook stiekem gewoon goed bij elkaar. Als Draco niet aan de verkeerde kant stond, zou het zeker een goed stel kunnen zijn. Ze zijn beide slim en ambitieus. Het zou zeker een goed stel zijn! 

Welke jongen is jouw favoriet, en wie past het best bij Hermelien? Laat het ons weten in de reacties!



Reacties op: The Battle of The Boys: Harry Potter

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...