Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Battle of The Boys: The Hunger Games

op 18 januari 2018 door

We hebben het allemaal wel eens een boek gelezen met een love triangle. Natuurlijk moeten we een keuze maken tussen twee fantastische boys. Als YA-club kunnen we niet achterblijven met die hard fan zijn van een jongen. Maar wij zijn het niet altijd met elkaar eens met wie het hoofdpersonage moet gaan. Bij welk team hoor jij?

 

HET BOEK

De Hongerspelen

Katniss Everdeen woont in het armste district van Panem, district 12. Jaarlijks wordt er in Panem de Hongerspelen georganiseerd. 24 door loting aangewezen tributen, 12 jongens en 12 meisjes. Als Katniss zusje Prim wordt uitgeloten, neemt Katniss haar plaats in als tribuut. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd op tv kan zien vecht Katniss voor haar leven.

 

DE JONGENS

Naam: Peeta Mellark

Leeftijd: 16 jaar

Lengte: 1.78 meter

Haarkleur: askleurig blond

Oogkleur: Blauw

 

Naam: Gale Hawthorne

Leeftijd: 18 jaar

Lengte: 1.82+ meter

Haarkleur: Donker bruin

Oogkleur: Grijs

 

GALE VS. PEETA

Waarom Gale?

Merel: Ik heb alleen de films gezien, dus hecht vooral niet teveel waarde aan mijn oordeel. In de films vindt ik Gale namelijk als het perfecte, lieve, behulpzame vriendje overkomen en Peeta een beetje als een aardige, maar een beetje een mieterige opdonder (sorry team Peeta!). Ik val trouwens ook op donkerharige jongens, en niet op blond ;). 

Waarom Peeta?

Elke: Ik heb de boeken gelezen en de films gezien, en daardoor is Peeta de ware voor Katniss (.... en mij). Peeta is de perfecte tegenpool voor Katniss. Waar zij vuur is, is hij water. Ze vullen elkaar perfect aan. Ook is het wel schattig dat hij haar al een tijdje bewonderde, terwijl zij hem niet eens goed kende. En ik vind dat hun relatie echt tot bloei komt, in tegenstelling tot haar relatie met Gale. Gale en Katniss lijken teveel op elkaar... ze willen beide liever hun weg overal uit vechten en zijn allebei heethoofden. Peeta daarentegen is kalm en vriendelijk, en heeft een hele andere blik. Ook al val ik, net als Merel, op donkerharige jongens.... ik vind Peeta nog steeds de perfecte keuze. Sorry Team Gale! 



Reacties op: The Battle of The Boys: The Hunger Games

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Suzanne Collins

Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hu...