Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: C

op 15 januari 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter C aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Cinder - Marissa Meyer

Een retelling van assepoester, waarin de futuristische wereld een getalenteerde monteur en cyborg Cinder leeft. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad - maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Tinke: Een super leuke boek en begin van een geweldige serie van retellings. Assepoester is hier aan bod en het is een uniek boek dat assepoester-waardig is, maar dan op een hele andere maar leuke manier.

Merel: Dit vond ik een leuk boek, maar de enorme hype eerlijk gezegd niet waard. Het is origineel en gaaf geschreven, maar niet mega uitzonderlijk. 

Cress - Marissa Meyer

Deel 3 van de Lunar Chronicles, Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders. Als er een poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de reddende groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs.

Tinke: Een retelling van rapunzel dat niet zo zeer rapunzel is maar ook een eigen verhaal. Ook weer uniek en goed geschreven. 

Cel 7 - Kerry Drewery

Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een geweer in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood is gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet....

Dit boek is zo fantastisch, zeker een pareltje dat je wilt lezen. Heerlijk spannend om achter het hele verhaal te komen van Martha en de moord van Jackson. Maar of ze het overleefd dat is de vraag!

Carve the Mark - Veronica Roth

Een universum waar iedereen een unieke gave heeft. Cyra's gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra's gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige Thuve als gevangene in Cyra's wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbeslissende keuze maken.

The Cage - Megan Shepherd

5 tieners, 3 jongens en 2 meisjes worden wakker op een onbekende plek.  Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De tieners moeten zich voorplanten om niet uit te stereven.

Tinke: Geniaal bedacht! Het heeft spanning, avontuur, sensatie en liefde. Een fantasy boek met van alles wat. 

Crossed - Ally Condie

Deel 2 van de Matched serie, waardoor vanwege spoilers er geen beschrijving gegeven kan worden. Het enige wat gezegd kan worden is: Niets is wat het lijkt. 



Reacties op: YA-alfabet: C

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Kerry Drewery

Kerry Drewery

Kerry Drewery is een Britse schrijfster die in 2012 debuteerde met de young adul...

Ally Condie

Ally Condie

Ally Condie is een Amerikaanse schrijfster, bekend van haar Matched-trilogie. He...

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (1988) is de wereldwijde bestsellerauteur van de Divergent-serie. ...

Megan Shepherd

Megan Shepherd

Megan Shepherd groeide als dochter van twee boekhandelaars op tussen de boeken. ...