Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: G

op 12 februari 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter G aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Ga voor mij - J. Lynn

De negentienjarige Teresa droomt van een carrière als danseres, maar door een blessure moet ze die droom even on hold zetten. Totdat haar been weer beter is gaat ze naar de universiteit waar haar broer Cam op zit. En hij is niet de enige: ook Jase, met wie ze ooit een verboden kus deelde waar ze graag aan terugdenkt, studeert hier. Meteen als ze hem weer ziet valt ze voor hem, maar hij houdt de boot af. Ze begrijpt niet waarom en dat frustreert haar, want zij kan zich nog moeilijker over hem heen zetten dan over haar blessure. En dat zegt wat.

Audrey: Deze luchtige roman van de koningin van NA, is een pareltje. Het laat je voor even de realiteit ontsnappen. Perfect voor een avondje in de zetel. 

Geestesoog - James Dashner

Voor Michael en zijn medegamers kan VirtNet je stoutste dromen doen uitkomen. Hoe beter je kunt hacken, hoe leuker het wordt. Of het nou wel of niet legaal is… Dat maakt niet zoveel uit. Sommige regels blijken er echter niet voor niks te zijn: een gamer blijkt mensen in VirtNet gegijzeld te houden, met afgrijselijke gevolgen. De overheid vraagt Michael de losgeslagen gamer op te sporen. Dat blijkt levensgevaarlijk. De grens tussen spel en echt zou weleens voorgoed kunnen verdwijnen

Girl Online - Zoe Sugg

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Tinke: Leuk girly boek om te lezen. Het boek is soms hilarisch en verteld over maatschappelijjke thema's war we in deze tijd veel mee te maken hebben. 

De gloed van gedoofde sterren - Kate Ling

Deel twee van de Ventura serie, vanwege spoilers geen beschrijving. 

De godinnentest - Aimee Carter

Nog geen enkel meisje heeft het overleefd. Nu is het Kates beurt. Kates moeder is ziek en verhuisd terug naar haar geboorteplaats, Eden. Tot overmaat van ramp toont de hunk belangstelling in Kate, daar is zijn vriendin Ava niet blij mee. Kate wordt uiteindelijk uitgenodigd door Ava voor een feestje maar niks is wat het lijkt. Ava glijdt uit en blijkt dood te zijn. Een mysterieuze jongen duikt op en geeft Kate de kans om Ava te laten leven. In ruil moet ze naar het landgoed van Eden om 7 testen af te leggen. Met als prijs, onsterfelijkheid, een godin worden en zijn bruid. Want de knappe jongen, Henry is de gond van de onderwereld, beter bekend als Hades. 

Tinke: Ik adore dit boek. Ik ben groot fan van griekse mythologie en de mix van Hades opzoek naar een bruid heb ik altijd al fantastisch gevonden. Het heeft mythologie in het boek, maar het wordt niet saai. Ik ben echt fan van deze triologie en vind het zeker een aanrader. 

De Graces - Laure Eve

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

Tinke: Het boek is mysterieus en Laure Eve is zo'n schatje. Een heel bijzonder boek dat je niet echt kan vergelijken met een ander boek. 

Het grote misschien - John Green

Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama. Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin - de Kolonel - en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert - Miles ontredderd achterlatend. 

Merel: Als je van John Green houdt moet je deze toch écht gaan lezen. Sommigen vinden dit boek geweldig! Ik was hier helaas geen van, maar zou hem alsnog aanraden als je pas net begint in het YA-genre.

Glittering court - Richelle Mead

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…



Reacties op: YA-alfabet: G

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer Lynn

Jennifer Lynn

J. Lynn (pseudoniem van Jennifer Armentrout, 1985) is een bestsellerauter van o....

James Dashner

James Dashner

James Dashner (1972) werd geboren in Georgia en woont nu met zijn vrouw en vier ...

Zoe Sugg

Zoe Sugg

Zoe Elizabeth Sugg (Lacock, 28 maart 1990) is een Brits blogger, vlogger en...

Aimee Carter

Aimee Carter

Aimee Carter (1986) is een Amerikaanse young adult-schrijfster. Ze studeerde fil...

Laure Eve

Laure Eve

Laure Eve is een Frans-Britse YA-auteur. Ze schreef drie boeken, waarvan de laat...