Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 21 januari 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Welke verwachtingen had je naar aanleiding van het fragment en de steekwoorden? Sluit het boek daarbij aan of heb je jouw verwachtingen na bekendmaking van de titel bijgesteld?
2. Het boek is volledig geschreven vanuit Anna’s perspectief. Kon je je in Anna en haar keuzes verplaatsen, waarom wel/niet? Wat zou je zelf doen in zo'n situatie?
3. Het verhaal draait om Charlie, maar we lezen het verhaal nooit vanuit haar perspectief. Wat vind je van het personage Charlie? Denk je dat het het boek zou veranderen als we de gebeurtenissen wel door haar ogen zouden zien?
4. Welk personage sprak je het meest aan tijdens het lezen? En welk personage sprak je het minste aan? 
5. Wat vind je van de opbouw en de schrijfstijl van het verhaal? 
6. Welke thema's herken je in het boek? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur? Heb je ook een boodschap uit het verhaal kunnen halen, zo ja welke?
7. Verloskundige Jo is geschokt dat Anna Charlie uit de situatie heeft weggehaald, maar Gabby heeft achtergelaten. Wat is jouw indruk van Gabby? Verandert die in de loop van het boek? Vind je net als Jo dat Anna ook een verantwoordelijkheid had jegens Gabby?
8. Wat is je het meest opgevallen aan het verhaal? 
9. Heeft het verhaal je kunnen raken en zo ja, op welke manier?
10. Met wat voor gevoel sloeg je het boek dicht? Zijn de verwachtingen die je bij vraag 1 beschreef uitgekomen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie