Advertentie

Boeken met een zomers tintje

op 23 mei 2018 door

Nu de zomer stilaan dichterbij komt en de reisbestemmingen gekozen of zelfs al geboekt zijn, wordt het ook eens tijd om te beslissen welke boeken in je koffer terecht zullen komen. Omdat dit niet zo'n makkelijke beslissing is, volgt hieronder een lijstje met boeken die absoluut niet mogen ontbreken op je zomerse TBR!

Merel tipt: Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Abertalli

Het is een klassieker! Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld (en tegenwoordig verfilmd als Love, Simon) is een vermakelijk en luchtig verhaal over een jongen onverwacht uit de kast moét komen, omdat zijn geheim anders onthuld wordt. Dit is zo'n boek dat je zorgeloos in de zon kunt lezen, maar waar toch een mooie boodschap in schuilt. En als de zon achter de wolken verdwijnt, kun je misschien de film gaan bekijken... Perfecte zomerdag, toch?

Fien tipt: Voor eeuwig en altijd van Sarah Dessen 

Voor eeuwig en altijd vertelt het verhaal van Louna, een meisje dat helemaal niet in de liefde gelooft. Omdat haar moeder weddingplanner is, heeft Louna zowat alles gezien op vlak van bruiloften. Maar van één ding is ze overtuigd: hoe mooi de bruiloft ook was, geen enkele liefde houdt voor eeuwig stand. Maar ze is er niet op voorbereid dat Ambrose haar van gedachten wil laten veranderen. Je zal ervan versteld staan tot wat die jongen allemaal in staat is!

Fien tipt: De hemel begint bij je voeten van Jandy Nelson 

Mijn favoriet van Jandy Nelson! Wanneer je op zoek bent naar een ontroerend verhaal over liefde en familie, mag je stoppen met zoeken! Wanneer Lennies zus plots overlijdt, staat Lennie er helemaal alleen voor. Net wanneer er twee jongens interesse tonen in haar terwijl ze vroeger zo goed als onzichtbaar was. Wat moet ze doen nu ze haar grote zus niet meer om advies kan vragen? Voor het geval je het nog niet warm genoeg hebt deze zomer, zal Lennies verhaal je hart zeker en vast verwarmen!

Audrey tipt: Het probleem met voor altijd van Jennifer L. Armentrout 

Jennifer L. Armentrout is mijn favroriete zomerauteur bij uitstek! Ondanks dat haar boeken vaak heftige problemen bespreken lijken ze altijd zo snel te lezen als een trein. Haar nieuwste YA die vorige maand is uitgekomen is dan ook het perfecte boek om onder het zonnetje te lezen. Het is net zo zoet én zeur tegelijkertijd.

Fien tipt: The kiss of deception van Mary E. Pearson 

Heb je even genoeg van al die sappige verhalen en ben je toe aan wat meer actie? Dan is The kiss of deception zeker iets voor jou! Lia moet trouwen met een onbekende prins maar ziet dat niet echt zitten en vlucht weg op de dag van haar bruiloft. Ze denkt veilig te zijn in een klein, rustiek dorpje maar wat Lia niet weet is dat de prins die ze aan het altaar heeft achtergelaten naar haar op zoek is. En hij niet alleen, ook een moordenaar is op weg naar haar. Een prinses, een moordenaar en een prins: wat kan je nog meer wensen deze zomer? Een stevige plottwist misschien? Geen nood, ook dat is voorzien. Let maar op voor zonnebrand, want dit boek is veel te spannend om even te stoppen en je in te smeren!

Brechtje tipt: Liefde & Gelato van Jenna Welch 

Liefde & Gelato van Jenna Evans Welch is een van mijn favoriete boeken om 's zomers te lezen! Het boek gaat over Lina, die na het overlijden van haar moeder de zomer bij haar vader in Toscane doorbrengt. Eigenlijk is ze er alleen omdat het de laatste wens van haar moeder was, maar dat verandert als ze het dagboek van haar moeder vindt. Samen met haar buurjongen Lorenzo bezoekt ze alle plekken die haar moeder ook heeft bezocht, en probeert ze de geheimen uit haar moeders dagboek te ontrafelen. Daardoor verandert uiteindelijk alles. Dit boek heeft een lekker luchtige schrijfstijl maar heeft toch een wat diepgaander plot, maar wel een die makkelijk te volgen is en waarbij je niet teveel na hoeft te denken. Plus, het speelt zich af in de zomer in Toscane, daar krijg je toch meteen een vakantiegevoel van? 

Ga jij één van onze tips lezen deze zomer? Laat het ons weten in de comments hieronder! Reacties op: Boeken met een zomers tintje

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Jandy Nelson

Jandy Nelson

Jandy Nelson (1965) studeerde Creative Writing en Comparative literature in New...

Mary E. Pearson

Mary E. Pearson

Mary E. Pearson is een Amerikaanse YA-schrijfster. Na haar studie werkte ze als ...

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het pseu...

Gesponsorde boeken