Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boeken om in de kerststemming te komen

op 21 december 2017 door

Natuurlijk kan een goed boek tijdens deze koude dagen niet ontbreken. Wij zetten vandaag de kerstige boeken op een rij, zodat jij alvast in de feestdagensfeer kan komen. Pak er een paar kerstkransjes bij, zet een kerstmuziekje op en haal vooral je inspiratie uit dit artikel!

Let It Snow - John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle

In dit feestelijke boek zitten maar liefst drie verhalen van de tieners Jubilee, Tobin en Addie,  die alledrie tijdens de feestdagen middenin een sneeuwstorm in Gracetown zitten. Alledrie vrolijke en romantische verhalen met een happy ending, waar je helemaal bij kan wegsmelten tijdens de feestdagen. 

Wonderland - Diverse Nederlandse en Vlaamse auteurs 

Dit boek is de perfecte winterread! Het is een verzameling kerstverhalen van de beste YA-auteurs van Nederlandse bodem op dit moment. Elk verhaal heeft iets speciaals én kerstachtigs! Als je dus iemand bent die wel houdt van een verhaaltje voor het slapengaan is dit het perfecte boek om af te tellen naar Kerstmis! 

My True Love Gave To Me - Diverse YA-auteurs (geëdit door Stephenie Perkins) 

De nieuwste hit op Netflix is de film, A Christmas Prince. Hou je ook van zoetsappige kerstverhalen? Dan is deze Engelstalige bundel kortverhalen van geweldige YA-schrijvers iets voor jou. Elke auteurs: Jenny Han, Gayle Forman én Laini Taylor! Een echte must read voor hun fans dus! 

De notenkraker - E.T.A Hoffmann en Sanna Annukka 

De notenkraker is een bekend, klassiek sprookje over Fritz en Marie, die op kerstavond allebei niet kunnen wachten om hun cadeautjes open te maken. Tussen alle cadeautjes vindt Marie een vreemd uitziende notenkraker, die nog vreemder wordt als blijkt dat hij 's nachts tot leven komt. Voordat ze het weet is Marie het middelpunt in het gevecht tussen de Muizenkoning en ander speelgoed en wordt ze meegenomen naar een wereld vol suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde. Een heerlijk boek waar je helemaal in een kerstsfeer van komt als je van sprookjes houdt! (Blossom Books heeft nu een nieuwe uitgave vol mooie, kleurrijke illustraties!)

Een sprookjesboek

Niks is zo leuk als tijdens de kerstdagen (of ervoor) wat sprookjes te lezen. Met de prachtige kleuren in de boeken en de magische sfeer kom je zeker weten in de kerststemming. Zwijmel weg bij een 'en ze leefden nog lang en gelukkig'  bij het haardvuur, of probeer de makkelijkere versie; een Disney film!

Wat zijn jouw kerstboek aanraders?



Reacties op: Boeken om in de kerststemming te komen

Meer informatie

Gerelateerd