Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De aanraders van januari en februari

op 14 maart 2018 door

Er zijn alweer twee maanden voorbij van het jaar 2018, en dat betekent dat er in de tussentijd alweer een aantal nieuwe boeken zijn uitgekomen. Een aantal hiervan hebben wij mogen bemachtigen, en we laten je vandaag weten welke boeken het waard zijn om te gaan lezen!

d8821b06598ef89e805a92afc2c87f88.jpgMerel

De boeken waar ik van heb genoten in 2018 zijn tot nu toe A Conspiracy of Stars (een hele gave scifi Young Adult, het eerste deel van een duologie) en Everless (een magische fantasy YA, tevens het eerste deel van een duologie). Beiden voor de Epic Reads Challenge van Hebban! Allebei heel anders, hoewel het hoofdpersonage van de boeken een meisje is en er een vleugje romantiek in de boeken zit. Je leest erdoorheen als een trein en als liefhebber van het YA-genre moet je deze boeken écht even een kans gaan geven!

Iris

ik ben nog niet zo ver in mijn challenge tot nu toe en grotendeels heb ik alleen nog maar literatuurboeken gelezen. De YA-boeken die ik gelezen heb, bijvoorbeeld Eleanor & Park en Turtles all the way down, vond ik heel leuk. Eleanor & Park heb ik gelezen samen met een internetvriendin en Turtles all the way down samen met Manon. Ze waren beide superemotioneel en af en toe is dat gewoon superfijn. Je zou ze echt eens een keer moeten oppakken en lezen als je dat nog niet hebt gedaan!

Audrey

Ik las nog maar net een boek uit dat ik ontzettend geweldig vond. Oké, het was geen pure YA, maar poëzie. Ik lees normaal gezien nooit poëzie, maar ik had het boek Milk and Honey van Rupi Kaur gekregen voor mijn verjaardag. Deze poëziebundel is ontzettend toegankelijk en je leest er zo doorheen. Het snijdt maatschappelijke thema's aan die je niet veel tegenkomt. Het is ontzettend feministisch én geeft zoveel hoop aan jonge vrouwen. Ik heb het met zoveel plezier gelezen. Zeker de moeite waard als je eens wat anders dan proza wil lezen. 

b65b9fe9b484cf2c47e830f0d9077d2e.jpg

Claudia

Ik heb dit jaar nog niet veel boeken gelezen die recent zijn uitgekomen, maar een die ik wel heb gelezen is Hazelwoud van Melissa Albert. Ondanks dat er bij onze Hot or Not erg verschillende meningen over waren, vond ik het een goed boek. Hervertellingen van sprookjes hebben bij mij meteen al een voorsprong, en als er dan ook nog wat spanning en fantasie in zit is het helemaal goed! Misschien niet een boek voor iedereen, maar ik zou het boek zeker aanraden als je van mysterieuze en duistere verhalen houdt.

35adc6336e5d270fc0e306f3f13cda0f.jpg

Elke

Ik las in januari en februari echt best veel boeken. Maar aangezien Merel al een van mijn favorieten heeft gekozen: Everless, koos ik nu voor A Conspiracy of Stars van Oliva A. Cole. Dit boek is ontzettend uniek voor een YA-boek. Het begon wat langzaam, maar dat was vooral om de wereld van Faloiv op te bouwen, maar daarna las het als een trein. Het concept is uniek, goed uitgewerkt en speelt met moderne en oude vragen over wat moreel juist is. Ik vond dit een erg bijzonder boek, en daarom raad ik het ook ontzettend aan als je een keer een totaal unieke en vernieuwende YA wil lezen.

Ga jij één van deze boeken lezen in 2018, en wat is jouw favoriet tot nu toe? Laat het ons weten in de reacties!



Reacties op: De aanraders van januari en februari

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sara Holland

Sara Holland

Sara Holland groeide op in een klein stadje in Minnesota, tussen honderden boeke...

Olivia Cole

Olivia Cole

Olivia A. Cole is an author, a blogger, and a poet. Her books include A Conspira...

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell (1973) werkt als journalist en columnist voor een krant in Nebras...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Rupi Kaur

Rupi Kaur

Rupi Kaur (1992, Punjab, India) is een Canadese dichter, schrijver, illustrator ...