Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De eerste YALFest-auteur: Benjamin Alire Sáenz

op 10 november 2018 door

YALFest 2019 komt eraan en de echte Young Adult-liefhebber kijkt er natuurlijk nu al naar uit. De tijd van social media in de gaten houden en hopen dat jouw favoriete schrijver dit jaar naar Nederland komt is aangebroken! Maak je klaar om alvast twee prachtige boeken aan je lijst toe te voegen, want de eerste auteur is bekend gemaakt!

Dit artikel is geschreven door Emma

De eerste YALFest-auteur is Benjamin Alire Sáenz, oftewel de schrijver van de boeken Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum en De onverklaarbare logica van mijn leven

Benjamin is geboren in nieuw-Mexico. Daar heeft hij zijn hele jeugd gewoont, tot hij theologie ging studeren in Leuven. Daarna is hij een tijdje priester geweest, maar al snel voelde hij zich meer aangetrokken tot het schrijversvak. Hij is teruggekeerd naar school en studeerde daar Engels en Creatief schrijven. Zijn eerste boek, Calendar of Dust, was een dichtbundel en schreef hij in 1992. Daarna zijn er nog vier boeken bijgekomen.

Tegen het einde van de jaren 2000 is hij uit de kast gekomen als homoseksueel. Hij heeft in verschillende interviews laten weten hoe moeilijk hij het hiermee gehad heeft en heeft toegegeven dat hij sexueel mishandeld is als kind. Vanaf dit moment is Benjamin Alire Sáenz deze thema’s gaan verwerken in zijn boeken en kwamen onder andere de twee bovengenoemde boeken tot stand.

Zijn eerste Young Adult boek Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum gaat over Aristoteles (Ari), die misschien iets te diep over het leven nadenkt en over Dante, een eigenwijze, slimme jongen. Ze komen elkaar op een dag tegen bij het zwembad en lijken niets gemeen te hebben, behalve hun bijzondere namen. Maar zodra ze besluiten vaker af te spreken, ontstaat er al snel een bijzondere vriendschap. 

Zijn tweede boek De onverklaarbare logica van mijn leven is begin dit jaar vertaald door Blossom Books en gaat over Salvador (Sal), die op het punt staat het laatste jaar van zijn middelbare schooltijd in te gaan. Een tijd waarin veel verandert en het moment om na te denken over zijn plek in de wereld. Hij wordt geconfronteerd met zijn gedrag, zijn keuzes en met het feit dat hij als kind geadopteerd is door zijn Mexicaanse homosexuele vader. Wat doet dat bijvoorbeeld met zijn etniciteit? In hoeverre lijkt hij op zijn vader en wat heeft hij meegekregen van zijn biologische ouders? Dit boek gaat over wie Sal is, waar hij hoort en hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn. 

Beide boeken zijn inmiddels vertaald en uitgegeven door Blossom Books en dat betekent dat je ze alleen nog maar op je TBR hoeft te zetten en ze hoeft te lezen om je klaar je maken voor YALFest!

Heb jij deze boeken al op je verlanglijstje gezet?



Reacties op: De eerste YALFest-auteur: Benjamin Alire Sáenz

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...