Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De YA Club Readathon - dag 1

op 16 juli 2018 door

Het is zover! Vandaag is de eerste dag van de YA Club Readathon. In deze dagelijkse update vertellen we je hoe ver we zijn met het lezen en omdat het vandaag de eerste dag is van de readathon, vertellen we jullie ook welke boeken wij gaan lezen. Wil je meer informatie over de readathon en de challenges? Klik dan hier!

Iris: Het is nu half negen in de ochtend en ik heb nog geen boek aangeraakt. Ik ben nog wel van plan om wat te gaan lezen, maar enorm veel gaat het hem niet worden vandaag. Ik heb straks nog rijles en vanavond heb ik een feestje op de planning staan. Hoe dan ook, ik ga mijn best doen om nog wat te lezen. Ik ga sowieso proberen morgen de hele dag te lezen. Het boek dat ik als eerste ga lezen is Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire enz. Dit boek lees ik samen met Freya Paardenvriend voor de challenge: lees tegelijk met iemand anders hetzelfde boek. Ik combineer dit trouwens met challenge 5, aangezien dit boek mij ontelbaar keer is aangeraden. Hierna ga ik Koninginnen van Kendare Blake lezen voor challenge 6. Feitelijk gezien heb ik het boek niet 100% zelf gekozen, dus daarom dit boek bij deze challenge. Na Koninginnen ben ik van plan Door de Storm van Chris Vick te lezen voor challenge 3. Op Hebban is Vick niet enorm onbekend, maar als je aan een YA-lezer uit Los Angeles vraagt wie Chris Vick is, hebben ze vaak geen idee wie het is. Daarna wil ik A darker shade of magic lezen van V.E. Schwabb voor challenge 1. Ik lees het boek in het Engels. Als laatste ga ik nog proberen het boek: The last song van Nicholas Sparks te lezen voor challenge 4 en 7. Kortom, ik ga dus proberen vijf boeken te lezen deze week. Ik hoop dat het mij gaat lukken.

Merel: Ik heb afgelopen week al een hoop gelezen en hoop dat deze week met het heerlijke weer te kunnen voortzetten. Ik ga vandaag sowieso beginnen in Sorta Like A Rockstar van Matthew Quick. Hier komt later nog een oordeel van op de spot, dus ik wil het even uitlezen voor ik op vakantie ga vrijdag! Ook ben ik van plan deze week te beginnen aan Joyland van Stephen King. Mijn eerste King-boek! Een beetje uit mijn comfort zone, maar ik wil voor de read-a-thon ook boeken lezen die ik normaal niet snel zou lezen, en ik begin de laatste tijd erg van thrillers te houden. Ook wil ik Invasie van de Tearling lezen van Erika Johansen. Het eerste deel heb ik begin dit jaar te lezen, en ein-de-lijk hadden ze het tweede deel in de bieb. Wel ga ik vrijdag dus op vakantie, dus ik mag een beetje haast maken! Zijn er meer mensen die Stephen King gaan lezen voor de read-a-thon?

Fien: Nu ik eindelijk vakantie heb, zou je toch denken dat ik heel veel boeken kan lezen? Mooi niet, dus! Ik heb namelijk een vakantiejob genomen (de boeken moeten ook betaald worden!), daardoor kan ik pas om 6 uur 's avonds een boek in handen nemen. Maar dat weerhoudt me er niet van om deel te nemen aan deze readathon! Als eerste boek ga ik The Loneliest Girl In The Universe van Lauren James lezen. Dit boek lees ik voor een leesclub hier op Hebban, dus kan ik meteen challenge 1,2 en 6 afvinken. Daarna ga ik, net als Iris, Koninginnen van Kendare Blake lezen, over dit boek heb ik heel hoge verwachtingen. Later zal er dan ook nog een leuk artikel over Koninginnen op onze spot verschijnen, dus houd het zeker in de gaten! Nummer drie wordt dan Zoek Me Tussen De Sterren van Francesca Zappia, die staat al een tijdje op mijn TBR! En als ik deze week nog een extra boek kan lezen, dan kies ik voor Hof Van Ijs En Sterren van Sarah J. Maas, omdat ik er eerder nog niet aan toegekomen was en ik nu toch wel heel erg nieuwsgierig word!

Voel je vrij om hieronder verder te discussiëren in de comments. Verder willen wij iedereen heel veel leesplezier wensen tijdens de readathon. 



Reacties op: De YA Club Readathon - dag 1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Kendare Blake

Kendare Blake

Kendare Blake is een Koreaans-Amerikaanse auteur van young adult-romans. Ze schr...

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (Omaha, Nebraska, 1965) is een Amerikaanse bestsellerauteur. Hij...