Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Duorecensie: Opposition

op 15 februari 2019 door

De afgelopen periode bespraken Minca en Laurie op deze spot de "Lux" serie van Jennifer L. Armentrout. Klik hier voor het artikel over de eerste drie delen in de serie en hier voor onze duorecensie van Origin, het vierde deel. Helaas komt aan al het moois een eind, zo ook aan de "Lux" serie. Vandaag bespreken wij Opposition, het vijfde en laatste deel in deze fantastische serie over mensen en aliens. Let op: deze recensie bevat spoilers van de voorgaande delen.

Over Opposition

Opposition is het vijfde en laatste deel van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout en de absolute climax van deze young adult-crossover-serie.
Katy en Daemon moeten harder vechten dan ooit voor het voortbestaan van de mensheid én van hun liefde.
Jennifer L. Armentrout voert je mee naar de wereld van de alien en de boekblogger en sluit de Lux-serie op een geweldige manier af.

Verwachtingen

"Na die cliffhanger in Origin kon ik haast niet anders dan een knaller verwachten" aldus Laurie. "Oh nee, straks is onze favoriete alien Daemon toch niet wie wij altijd dachten dat hij was en dat geldt uiteraard ook voor Dawson en Dee. Hopelijk komt alles nog goed en blijft iedereen in leven. Ik verwacht dus weer een enorme pageturner, dat moge duidelijk zijn."

Ook Minca vond die cliffhanger smaken naar meer. "Het lijkt wel alsof elk boek uit deze serie beter is dan het vorige. Jennifer L. Armentrout weet hoe ze lezers moet grijpen, verrassen en vermaken. Dat doet ze bij mij met elk boek op een manier die ik niet vaak tegen kom. Ik was natuurlijk verrast door het einde van Origin, maar op de een of andere manier wist ik dat de auteur ons niet op deze manier afscheid zou laten nemen van Daemon en zijn alienfamilie."

Verhaal

Laurie zat meteen weer helemaal in het verhaal, maar het lukte niet om Opposition binnen een dag uit te lezen. "Ik wilde dat wel heel graag, want ik was heel benieuwd naar wat er allemaal stond te gebeuren en hoe het allemaal af zou lopen. Helaas kwam er een griepje mijn universum binnen gewandeld en wilde het lezen dus niet echt lukken. Ja, ik had dus zo'n beetje mijn eigen apocalyps. De schrijfstijl van Armentrout is wel weer heel erg fijn en ze wist me in dit deel toch weer te verrassen. Hierdoor las ik alsnog snel, maar het ging allemaal minder makkelijk dan ik zou willen. Ondanks mijn grieperige hoofd heb ik heel erg van het boek genoten en wil ik de spin-off serie "Origin" zo snel mogelijk oppakken. Deze serie draait om Luc en het eerste boek The Darkest Star verscheen afgelopen najaar in het Engels."

"Het was net alsof ik thuis kwam toen ik in Opposition begon," zegt Minca. "De personages, de verhaallijn en de gebeurtenissen zijn nooit helemaal weggeweest en toen ik weer verder kon lezen, kon ik niet meer stoppen. Binnen vijf uur had ik het laatste deel uit deze Lux serie alweer uit. Op de een of andere manier jammer, maar het was bijna onmogelijk om het boek weg te leggen. Er stond nog zoveel te gebeuren en alle gebeurtenissen volgden elkaar goed op met de juiste dosis spanning, actie, humor en een beetje romantiek." En ook Minca is te spreken over de schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout. "Ik weet niet wat het is met deze auteur, maar elk boek dat ik van haar in handen heb om te lezen heb ik binnen no-time uit. Ik kan niet goed plaatsen waar dit nou aan ligt. Aan de personages, het lettertype, de interpunctie of de bladzijde indeling? Misschien wel allemaal, maar ik heb nog nooit boeken zo snel kunnen lezen van een auteur. Verder heeft Opposition ook nog een aantal verrassingen voor ons als lezers in petto. Daar zal ik niet te veel over uitweiden, want anders verklap ik te veel. Maar één ding is zeker, veel YA lezers zullen verslingerd raken aan deze serie!"

Eindoordeel

Voor Laurie is het overduidelijk, Opposition krijgt 5 sterren. "Ik zat meteen weer helemaal in het verhaal toen ik het boek opensloeg. Katy en Daemon groeiden zelfs in dit deel nog meer naar elkaar toe en ze zijn gewoon zo leuk samen. Jennifer L. Armentrout wist mij in dit deel zelfs nog te verrassen en stiekem vind ik het jammer dat deze serie ten einde is gekomen. Maar gelukkig hebben we de spin-off nog. In juni komt trouwens een novella over Dawson en Bethany uit, daar ben ik ook heel benieuwd naar."

Daar is Minca het volkomen mee eens. Zij geeft het boek ook 5 sterren. "Het was bijna onmogelijk om het boek weg te leggen. Ik vloog over de bladzijdes en door de hoofdstukken alsof ik het boek zelf had geschreven en het als het ware een onderdeel van mezelf was geworden. Het zal moeilijk worden om een serie te vinden die dit kan evenaren, maar gelukkig is er nog een vervolg. In het engels met de titel The Darkest Star dat het verhaal over Luc verteld. Én de novella Shadows wordt ook vertaald en verschijnt deze zomer bij Zomer & Keuning. Dus daar kijk ik ook naar uit!"

Hebben jullie al kennis gemaakt met deze serie? Of hebben wij je nu uiteindelijk nog kunnen overtuigen om er maar eens voor te gaan zitten?



Reacties op: Duorecensie: Opposition

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...